Jaap Reesema: ‘Hardwell 
wist niet eens 
wie ik was’

jaap reesema

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week hebben we een date met Jaap Reesema (31), die onlangs een International Dance Music Award won.

Interview: Michelle Bakker | Foto’s: Sjoerd Geuke

Het is zonnig en rustig op het terras van café Moeke in Hollandsche Rading, een Utrechts dorp in de buurt van Loosdrecht, waar zanger Jaap Reesema met zijn vriendin en model Kim Kötter woont. Een stuk rustiger dan zijn oude woonplaats Amsterdam. Maar zelf is de zanger allesbehalve rustig: nadat hij 
in 2010 het derde seizoen van ‘X-factor’ won, haalde hij een mastertitel rechten, opende een horecazaak in de Amsterdamse Pijp en zingt, produceert en schrijft hij nog volop. Daarnaast won hij onlangs een International Dance Music Award voor beste zanger voor ‘Mad world’, dat hij samen met dj Hardwell uitbracht. O ja, en laten we niet vergeten dat hij op het punt staat voor het eerst vader te worden.

Hoe ontstond de samenwerking met Hardwell? Kreeg je een telefoontje: ‘Hallo, met Hardwell’?

“Haha. Het is gek, maar met BN’ers onderling is het een ding dat je altijd zoiets zegt als: ‘Hé man, hoe is het nou met je?’, zelfs als je elkaar nooit eerder hebt ontmoet. Stom eigenlijk. Als het om muziek gaat, is het trouwens iets
minder chit-chat. Zijn management belde, want Hardwell wist in eerste 
instantie niet wie ik was. Zijn ouders hadden daarentegen op mij gestemd bij ‘X-factor’ en wisten alles over Kim en mij, haha.”

Je hebt net een tweede single met hem uitgebracht én je wordt binnenkort vader: drukke tijden!

“Zeg dat wel, ja. Eigenlijk zou ik een maand naar LA gaan om liedjes te schrijven. Maar na twee dagen werd ik gebeld door Kim: haar vliezen bleken te vroeg te zijn gebroken. Dan schrik je wel even. Ik ben toen meteen terug naar Nederland gevlogen. En dat is wennen, want inmiddels zitten we nu al drie maanden thuis omdat Kim erg voorzichtig moet doen.”

Jullie weten al dat het een jongen wordt. Waren jullie het snel eens over de naam?

“Nee! Sowieso vinden we de meeste namen lelijk, dus de selectie waaruit we konden kiezen, was nogal klein. Een beetje een Engelse naam vind ik wel leuk. Of juist heel Nederlands.”

Waar kunnen we je tegenkomen dit jaar?

“Sowieso treed ik op bij het nieuwe Share a perfect day-festival, waarvoor ik een nummer heb geschreven. Daarnaast ga ik met mijn vrienden ook nog naar een paar house- of technofestivals in Amsterdam. Dat vind ik genieten: lekker overdag in de zon, veel beter dan ’s nachts in een overvolle discotheek. Alhoewel ik het na drie keer ook wel weer gezien heb: al die jonge gasten met bandjes in hun haar die strak van de pillen staan…”

Jaap zien op het Share a perfect day-festival? Je kunt hier kaarten kopen voor 30 juni, 1 juli en 2 juli.

Het hele interview met Jaap is te lezen in VIVA 18. Je kunt het blad online bestellen of lees het artikel op Blendle.