Josje Huisman is meer dan het K3-meisje

We kennen haar als vrolijk meisje uit K3 en als ‘vriendin van’ uit de roddelbladen, maar wie is Josje Huisman nou eigenlijk? VIVA had een gesprek met de zangeres.

Verboden onderwerp
Zo vertelt Josje dat ze niks heeft met de roddelpers. “Mensen zeggen vaak: dat is part of the deal. Als je bekend wilt zijn, mogen wij weten wat je achter gesloten deuren doet. Dat vind ik dus niet. Het heet niet voor niks een privéleven. Wat met mijn werk te maken heeft, mag iedereen weten, maar met wie ik ’s morgens ontbijt, dat gaat toch niemand iets aan? Toen het uitging met Johnny vond ik dat ook lastig; iedereen wilde er van alles over weten, terwijl het heel persoonlijk en privé was. Ik ben er dan ook klaar mee, met die vragen daarover. Ik wil het er niet meer over hebben.”

Eenzaam in België
Ook onthult ze dat het nog niet al te makkelijk was om in Antwerpen – haar huidige woonplaats – haar draai te vinden. “Na een jaar dacht ik: wat heb ik gedaan? Ik voelde me heel eenzaam. Mijn werk was leuk, maar ik kende niemand in Antwerpen. Even koffiedrinken met m’n vriendinnen was er niet meer bij, daarvoor is Amsterdam toch te ver weg. Het heeft me uiteindelijk drie jaar gekost om mijn leven hier op te bouwen, om nieuwe vrienden te maken, om me thuis te voelen. Driekwart jaar geleden kwam de omslag. Ik stond op het punt om weer terug te gaan naar Amsterdam, maar ik kon de knoop toch niet doorhakken. Ik dacht: als ik hier wegga, ga ik Antwerpen toch ook wel missen. En de zomer hier heeft veel goeds gedaan: ik voel me er nu echt helemaal thuis.”

Josje in Hollywood
Als het aan Josje ligt, stapt ze binnenkort ook het witte doek op. “We hebben de comedyserie ‘Hallo K3’ gemaakt en dat is misschien wel het allerleukste wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Daar zou ik verder mee willen. Comedy is gaaf om te doen, maar het is ook moeilijk. Je moet een goed gevoel voor timing hebben. Het lijkt me geweldig om in een film te spelen, een romantische komedie lijkt me geweldig. En dan Matthew McConaughey als tegenspeler. Of Owen Wilson, die heeft iets schattigs over zich.”

Lees het volledige interview in Viva 39, die vanaf woensdag 19 september in de winkels ligt.