Juvat Westendorp: “Ik moet er nog aan wennen om single te zijn”

juvat westendorp

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week strijken we neer met een spaatje rood met danser, choreograaf en acteur Juvat Westendorp (26). Onlangs speelde hij nog in ‘GTST’, nu ligt de focus op zijn dansstudio.

Je was een tijdje te zien in ‘GTST’. Hoe was dat?

“Een supertoffe en leerzame ervaring. Ik wist van tevoren dat het om een gastrol ging, dus heb me erop kunnen instellen dat het tijdelijk was. Maar dat neemt niet weg dat ik het jammer vind om niet meer elke dag op de set te staan. De collega’s en het werk waren fantastisch. Het was geen eenmalig uitstapje trouwens, ik blijf doorgaan met acteren en denk erover om acteerlessen te gaan volgen. Ik hoop dat er nog meer leuke dingen op mijn pad komen. Maar ik heb geen tienjarenplan, ik zie het wel.”

En privé? Je draagt een trouwring.

“Die van mijn ouders. Ze zijn gescheiden toen ik zeven was en mijn moeder heeft haar trouwring toen laten omsmelten tot deze ring. Ze gaf hem aan me toen ik achttien werd, maar ik droeg hem nooit. Vond het niet zo mijn ding. Toevallig kwam ik hem begin dit jaar weer tegen, nadat mijn eigen relatie was geëindigd. Ineens voelde ik de behoefte de ring te gaan dragen. Als een soort teken van geloof in de ware liefde misschien, haha.”

Geloof je in de ware?

“Ik denk dat je erg veel van iemand kunt houden, maar ook dat dat kan overgaan en dat je daarna veel van een ander kunt houden. Ik hoop dat het mij nog een keer overkomt. Mijn ex en ik zijn zeven jaar samen geweest, vanaf mijn achttiende. Ik weet bijna niet beter. Dus ik moet er nu nog aan wennen om single te zijn. ‘Juvat, je moet léven!’ roepen m’n vrienden dan. Maar ik ben nog een beetje lay low. Als ik ’s avonds in bed lig, kan ik wel balen dat er niemand naast me ligt.”

Aan aandacht geen gebrek, denk ik?

“Haha. De vrouwelijke aandacht is absoluut gegroeid na ‘SYTYCD’ en ‘GTST’. Ik krijg veel onzinnige berichtjes. ‘Hé lekker ding, beschuitje eten?’ Bedankt, maar nee, dank je. Laatst kneep een vrouw in mijn billen. What the fuck? Misschien trek ik een ander type vrouwen aan nu ik wat bekender ben. Brutale vrouwen! En dat ene meisje dat ik zélf dan interessant vind, denkt waarschijnlijk dat ik een casanova ben.”

Ben je dat niet?

“Nee. In ‘SYTYCD’ werd ik echt neergezet als Don Juan. Daar heb ik moeite mee gehad, ik heb ook wat te vertellen. Maar als je eenmaal een stempel hebt, is het moeilijk om te laten zien wie je écht bent. Een paar jaar geleden heb ik me er maar bij neergelegd. Laat ze maar denken. Maar wat meisjes betreft, kan ik nog steeds onzeker zijn. Alleen als er oogcontact is en ik zeker weet dat ik geen blauwtje ga lopen, durf ik op iemand af te stappen.”

Meer over Rob Kamphues lees je in VIVA 30! Het blad ligt nu in de winkel of bestel je hier online.

Onder redactie van: Marloes Teerenstra
Tekst: Elle Smolders
Beeld: Anke van der Meer