Kamal Maihouane: ‘Ineens was ik de loser van de Postcode Loterij

kamal postcode loterij

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze keer tikken we een budgetbiertje weg met Kamal Maihouane. Op 4 januari zag hij in de Postcode Loterij een miljoenenprijs aan zijn neus voorbijgaan door een mislukte incasso.

Op maandagavond 4 januari rijdt Kamal Maihouane in gedachten al rond in zijn Tesla, als hij Gaston – ‘goooeeedenavond’ – Starreveld live op tv in zijn straat de deuren ziet afgaan. Met vier loten op zak kan het jaar voor de Limburger niet beter beginnen. Helaas is dat geluk van korte duur: door een mislukte incasso speelt Kamal zonder het te weten niet mee 
en al snel wordt de ‘net-niet-miljonair’ gebombardeerd tot grootste pechvogel van Nederland.

Hoe is het nu met je?

“Naar omstandigheden goed, noemen 
ze dat toch? Eigenlijk best prima.”

Loop je inmiddels ook weer fluitend door je eigen straat?

“Dat niet, haha, het blijft frustrerend. 
Ik ben wel naar het buurtfeest gegaan, hoewel dat pijnlijk en confronterend was, maar ik ben oprecht blij voor de mensen die wél hebben gewonnen.”

Waarom speelde je mee?

“Ik ben in 2014 verkoper geweest voor de VriendenLoterij, een onderdeel van de Postcode Loterij. Als je zelf ook lid werd, leverde dat een mooie bonus op. Ik begon met één lot, maar daarna kwamen de mailtjes: ‘Speel mee met twéé loten en je krijgt een prachtig cadeau’. Die verleiding heb ik een aantal keer niet kunnen weerstaan. Ik nam me telkens voor om ná dat welkomstcadeau weer terug te gaan naar één lot, maar uiteindelijk speelde ik mee met drie loten en in november kwam daar nóg een lot bij; 51 euro per maand.”

Speel je nog mee?

“Ja, maar ik ga binnenkort écht 
stoppen!”

Het hele interview met Kamal Maihouane is te lezen in VIVA 10. Je kunt het blad online bestellen of lees het artikel op Blendle.