Kasper van Kooten: ‘We hebben haar getrakteerd op een lapdance’

kasper van kooten

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week zitten we aan de bar met acteur, cabaretier en schrijver Kasper van Kooten (43), vanaf 14 mei te zien in de film ‘Ventoux’.

Joint

“Aan drugs doe ik niet. In 2000 ging ik naar het reünieconcert van Doe Maar in Ahoy. Even voelde ik me weer twaalf: daar stond ik met dezelfde vrienden van toen. Alleen de afgeknipte spijkerjackjes met buttons ontbraken. We hadden al flink wat bier gedronken, maar ineens dacht ik: bij Doe Maar hoort wiet. Na drie trekjes voelde ik me bijzonder slecht, een beetje paniekerig, alsof alles wat ik hoorde pas drie kwartier later binnenkwam. De hele avond ben ik vastgeklampt aan het T-shirt van een vriend door de zaal gegaan. Dus als ik dit al heb van blowen, dan is harddrugs echt niks voor mij.”

Legendarisch feestje

“Als de opnames van een film erop zitten, volgt er altijd een wrap party met de crew en cast. Die van de film ‘Ventoux’ was legendarisch. We zaten in een soort jeugdhonk in België, een café waar één van de Vlaamse acteurs nog als glazenwasser had gewerkt. We stonden te dansen en te springen. Negen mannen en één vrouw: de regisseur. Er zijn dingen gebeurd… ga ik nu buiten mijn boekje? Nee, dit kan ik wel vertellen: we hebben haar getrakteerd op een onvervalste lapdance. Zonder shirts. We hadden haar geblinddoekt, maar ze bleef maar onder dat lapje door kijken. Voor een regisseur is niet kunnen zien natuurlijk de hel. Om een uur of vijf kneep ik er tussenuit. Ik verdwaalde en kwam via industrieterreinen een uur later – onderkoeld, maar wel met verse broodjes van de bakker – in mijn hotel in midden fucking België aan. Internationale carrière!”

De rest van het interview met Kasper lees je in VIVA 19. Je bestelt ‘m hier!

Foto: Anke van der Meer