Kay Greidanus: “Sinds ik verliefd ben, is sex heel anders”

Hij speelt de hoofdrol in het theaterspektakel ‘War horse’ en is op tv te zien in ‘Bloedverwanten.En hij wordt al anderhalf jaar wakker naast actrice Sarah Chronis – tegenwoordig in een bed dat niet elke dag instort. Hoog tijd om een beschuitje te eten met Kay Greidanus (23).

Veter tussen je kont

“Strings vind ik helemaal niets. Een medewerkster van ‘War horse’ vroeg laatst in de kleedkamer of mannen het mooi vinden, en de meerderheid zei van niet. En dat terwijl vrouwen volgens mij denken dat wij het wel sexy vinden. Maar een string laat weinig aan de verbeelding over, en het idee van een veter tussen je kont vind ik ook niet heel aantrekkelijk. Zelf heb ik nog nooit lingerie voor mijn vriendin gekocht, maar we lopen weleens een winkel binnen. Dan voelen we aan al die opvulbeha’s en denk ik: tegenwoordig is niets meer echt, wat een raar schoonheidsideaal! Er zit soms gewoon een tweede tiet in zo’n beha. Misschien moet ik een business beginnen in dat soort onderbroeken voor mannen.”

Naakt tegenover elkaar

“Je kunt nooit weten hoe iemand in bed is. Als je eenmaal naakt tegenover elkaar staat en het gaat doen, word je altijd verrast. Dan kom je achter dingen die normaal gesproken verborgen zijn. Maar het kan daardoor ook ongemakkelijk worden. Dat je erna denkt: was dit nodig, was dit een goede ontmoeting? Of was het spannender toen we onze kleren nog aanhadden en aan het flirten waren? Lust is niet altijd een goede raadgever, of eigenlijk bijna nooit.”

Andere dimensie

“Sinds ik zo verliefd ben, heeft sex een heel andere lading. Er is een wereld voor me opengegaan nu ik zo veel van iemand hou. Dan is het honderd, duizend keer beter. Je kunt echt met z’n tweeën naar een andere dimensie afreizen, ergens waar je met iemand anders niet komt. Omdat je elkaar goed kent en aanvoelt, en van elkaar weet wat je fijn vindt. Dat maakt een enorm verschil.”

Meer weten over Kay’s bedgewoonten? Je leest het volledige interview in VIVA50/51, nu in de winkel.
TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS