Kay Nambiar: “Het aantal meisjes met spandoeken nam af. Dat vond ik gek genoeg moeilijk”

kay nambiar

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week pimpelen we met Kay Nambiar (32): model voor Ulla Models, muzikant en het nieuwe gezicht van MTV, waarvoor hij deze zomer de heetste festivals verslaat, onder meer Valtifest op 5 september.

Over feestjes gesproken: treed je nog vaak op?

“Al een jaar niet meer. Na ons tweede album (Kay is zanger/gitarist in de band Valerius, red.) hebben we besloten het eventjes on hold te zetten. Mijn broertje is nu bezig met een soloproject. Toen ik vorig jaar ‘Expeditie Robinson’ won, kwam ik in een stroomversnelling terecht waarin ik veel dingen te doen had en veel afleiding kreeg.”

Veel afleiding als in: bosjes vrouwen die voor je vielen?

“Dit moet je niet verkeerd opvatten, maar ik heb altijd aandacht gehad van vrouwen. Als puber al. Dat was niet iets wat me bevestiging gaf toentertijd en dat doet het ook nu niet. Shit, hoe ga ik me hieruit redden?”

Wat doet die aandacht dan met je?

“Niet zo veel. Als ik voor ‘Expeditie Robinson’ iets online zette, merkte ik dat er veel meisjes waren die me leuk vonden. Maar ik had net zo goed een andere knappe gast kunnen zijn die in een tv-programma zat. Het ging voor mijn gevoel meer om mijn bekendheid dan om mij. Die aandacht is op een bepaalde manier wel verslavend. Als dat minder wordt, merk je hoe vergankelijk het allemaal is.”

Wanneer merkte je dat?

“Met Valerius waren we heel populair in Indonesië. Als we daar aankwamen op het vliegveld, stonden er veertig meisjes te wachten met een spandoek. Naarmate de tijd vorderde, nam onze populariteit af en dus ook het aantal meisjes met spandoeken. Dat vond ik gek genoeg moeilijk. De afwezigheid van die meisjes illustreerde voor mij een beetje het verval.”

Van het artiestendom of van je jeugdigheid?

“Beide. Laatst moest ik iets voor MTV presenteren op Pinkpop. Veel meisjes keken een poos naar me en zeiden dan: ‘Jij bent niet Kay hè, want jij bent vet oud.’ ‘Ik ben ook al 32,’ zei ik. Dan riepen ze: ‘Néé, wat kut! Je wordt ook al grijs!’ Ik vond het geinig dat ze zo open waren. Nu ik bekender ben, merk ik dat aandacht iets is wat ik op een bepaalde manier vast wil houden. Ook al wil ik daar helemaal niet mee bezig zijn.”

Waar wil je wel mee bezig zijn?

“Sinds een half jaar heb ik een relatie. Ik leerde haar via werk kennen, zij is model. Ik vond haar heel mooi, maar durfde niks tegen haar te zeggen. Ze stuurde me achteraf een bericht op Facebook. Dat mondde uit in hele gesprekken, wat uiteindelijk telefoongesprekken van uren werden. Ik kan erg met haar lachen. Zij is veel weg voor haar werk. Ik vind het fijn dat we allebei een eigen leven kunnen leiden, ik ben ook graag alleen. Als we samen zijn, gaan we uit eten en drinken een flesje wijn. Daar kan ik heel content mee zijn. Ben ik nu een ouwe lul?”

Het hele interview met Kay Nambiar lees je in VIVA 32! Je kunt het blad hier online bestellen.

Tekst: Jasmine Groenendijk
Beeld: Sjoerd Geuke