Kenny B: ‘Ik moet wel heel veel signalen van een vrouw krijgen, wil ik erop afstappen’

kenny b

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week zitten we aan de bar met Kenny B (53), wiens hit ‘Parijs’ – ‘Praat Nederlands met me, even Nederlands met me’ – in ieders hoofd gebeiteld zit.

Ben je weleens dronken geweest?

“Ja. Toen ik jong was. Ik viel van een stoel en ging slingerend op mijn brommer naar huis. Dat was het.”

Wat doe je als je een kroeggevecht ziet ontstaan?

“Dan spring ik er tussen. Uiteraard. Ik was niet voor niets vredesonderhandelaar, hè. Bovendien vind ik het fijn om mensen te helpen. Toen ik net in Nederland woonde, stopte ik overal langs de weg als ik iemand met pech zag. Pas later ontdekte ik dat er hier zoiets bestaat als de ANWB, dat heb je in Suriname niet. Maar het gaat mij erom mensen een goed gevoel te geven. Dat wil ik ook met m’n muziek. En hoewel ik respect heb voor collega’s: mij zal je nooit horen zingen over drank, geld, geweld of bitches.”

‘Parijs’ is een erg romantisch lied. Heb je weleens een vrouw zo op straat versierd?

“Nee! Ik moet wel heel veel signalen van een vrouw krijgen, wil ik erop afstappen. Maar het idee is mooi, toch? Dat je iemand op straat ziet en helemaal ondersteboven bent van elkaar. Misschien maak ik het ooit nog mee. Nu heb ik geen tijd voor de liefde. Mijn leven is zo hectisch, dat wil ik een vrouw niet aandoen. En van de onenightstands ben ik ook niet meer. Ik zou best aan een vrouw kunnen komen nu, maar ja: dan gaat het meer om Kenny B dan om Kenneth. Dus die aandacht is betrekkelijk. En in een relatie moet je investeren. En dat lukt me nu helaas niet. Later misschien.”

Dus je bent helemaal niet gevoelig voor aandacht van vrouwelijk schoon?

“Op dit moment niet, nee. Aandacht hoort bij succes en succes relativeer ik, want het kan ook weer over gaan. Niet dat ik me daar druk om maak, ik heb geen succes nodig om gelukkig te zijn. Natuurlijk, geld is handig. Maar als ik genoeg heb om van te leven en muziek mag maken, ben ik volmaakt tevreden. En mocht ik wel succesvol blijven, dan is voor mij maar een ding belangrijk: dat ik er niet door verander. Dat ik niet arrogant word of mezelf beter ga voelen dan een ander. Daar zal ik altijd voor waken.”

Tekst: Fleur Meijer
Beeld: Anke van der Meer