Kevin Hassing: “Ik ben heel preuts”

kevin hassing

Elke week slaapt VIVA uit met een aangename man. Deze week: Kevin Hassing (29), die eerder speelde in GTST, Flikken Maastricht en nu een rol heeft in The normal heart (vanaf 2 augustus op de planken).

Heb je een ochtendritueel? “Het eerste wat ik doe, is koffiezetten en ontbijt maken. Dat eet ik meestal op in bed. En dan duik ik mijn telefoon in om te kijken of ik iets heb gemist. Ik begin met WhatsApp en check daarna Facebook en Twitter. Als ik genoeg tijd heb, kijk ik nog een aflevering van een serie. Momenteel kijk ik ‘Veep’, een heerlijke serie met gênante humor.”

Op je 23ste kwam je uit de kast. Heb je eerder sex gehad met vrouwen? “Ik ben verliefd geweest op meisjes, maar kreeg nooit aandacht van ze. Ik was een stuk dikker dan nu, voelde me lelijk en schaamde me voor mezelf. Gevoelens voor jongens negeerde ik. Ik groeide op in Wassenaar en daar was voor zover ik weet maar één homo in het dorp. Maar op je vijftiende associeer je je niet met een vijfenveertigjarige man; ik durfde niet te zeggen dat ik net zo was als hij. Op de Toneelschool in Amsterdam kwam ik in de klas bij twee homo’s. Dat voelde een stuk veiliger. Toch heb ik in mijn eerste jaar nog wel een vriendinnetje gehad daar, maar verder dan zoenen en een beetje voelen, kwamen we niet.”

Je was onzeker als puber, hoe is dat nu? “Op de Toneelschool viel ik af, liet ik m’n haar en baard groeien en ging ik me anders kleden. En mijn huid, waar ik vanaf mijn geboorte problemen mee had, werd beter. Na jarenlang geen T-shirts te durven dragen en nooit naar het strand gaan, was mijn eczeem na een bezoek aan een goede huidarts na drie weken weg. Toch voel ik me nog vaak als die puber. Als ik halfnaakt op de foto moet bijvoorbeeld. Maar ook in bed kan ik onzeker zijn; ik ben heel preuts. Pas met mijn huidige partner leer ik dat los te laten, omdat hij zo chill met z’n eigen lijf omgaat. Dat is een verademing.”

Alles over Kevins bedavonturen lezen? Het interview vind je in VIVA 30, tot en met dinsdag 22 juli in de winkel.