Kevin Stunnenberg: ‘Ik kan sex hebben zonder dat het inhoud heeft’

kevin stunnenberg

Zanger en gitarist Kevin Stunnenberg (27) zit zonder eigen bed, maar beleeft de wildste nachten tussen andermans lakens. Met zijn rockband Birth of Joy is ie hard op weg de wereld te veroveren.

Groupies

“Daar heb ik niet zo veel tijd voor. Ik praat na de optredens wel met mensen, en meisjes willen weleens met me op de foto of een knuffel. Maar we moeten meestal snel weer verder. Ik heb ook niet veel zin nu om er erg achteraan te zitten. Saai, hè? Ik heb een relatie gehad en nadat het uit was, heb ik er echt wel flink van genoten. Ik heb een wilde tijd gehad. Alleen kwam ik er toen ook achter dat het vrij leeg is. Ik vind het moeilijk om een nieuwe relatie aan te gaan, maar ik ben er ook een beetje moe van om elke nacht met iemand anders te zijn; dat is ook niet goed voor je ziel. Het zijn ook vaak bepaalde types die je interessant vinden omdat je muzikant bent. Ik vind het leuker als iemand mij versiert om wie ik ben, niet om de band.”

Wilde nachten

“Dan ga je met die, dan met die en dan weer met die… Bijna elke nacht. En je weet daarna niet eens meer hoe ze heten. Natuurlijk is dat ook wel leuk. Maar als ik dan iemand tegenkom die heel erg leuk is, vind ik mezelf automatisch al vrij onwaardig. Smerig en onoprecht, of zo. Omdat ik ook sex kan hebben zonder dat het inhoud heeft. Ik weet niet, het voelt dan een beetje alsof ik de schoonheid heb verpest. Als het zo veel is, heeft het geen inhoud meer, dan is het alleen maar lust.”

Vastbinden

“Ik vind het wel leuk om iemand vast te binden. Maar dat soort dingen moet in samenspraak gaan. Ik heb ooit een vriendin vastgebonden met een zijden sjaaltje, en met een mes haar kleding losgesneden. Dat wilde ze ook bij mij doen, maar ik kon er absoluut niet tegen. Ik vond het niet eng, maar het kietelde gewoon heel erg. Ik schrijf de teksten voor de band en een nummer van het vorige album gaat ook over bondage. Ze gaan wel vaker over sex. Soms schrijf ik over de worsteling tussen lust en ziel, ik heb weleens innerlijke conflicten. Maar soms ook over plezier. En dat je van mij bent en dat we een mooie nacht gaan meemaken.”

TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS
Het hele interview met Kevin lees in je VIVA 37, die tot en met dinsdag 9 september in de winkels ligt.