Kim-Lian: ‘Ik heb nog nooit zo’n bijzonder programma gepresenteerd’

kim-lian

Voor het nieuwe programma ‘Het geheim van een goed huwelijk’ volgde ze door de wetenschap aan elkaar gekoppelde stellen, maar zelf droomt Kim-Lian van der Meij (33) van een sprookjesbruiloft met haar grote liefde.

Liefde of wetenschap: waar geloof je zelf in? “Ik ben niet van de getalletjes. Echte liefde – de chemie tussen twee mensen – dat valt niet te verklaren aan de hand van tests en onderzoeken. Toen ik hoorde dat ik ‘Het geheim van een goed huwelijk’ mocht presenteren, ging ik er heel sceptisch in. Maar ook nieuwsgierig. En ik moet zeggen: de uitkomsten waren heel interessant.”

Oh, vertel eens? “Ik kan er niet te veel over zeggen zonder meteen de uitkomst te verklappen. Maar ik heb nog nooit zo’n bijzonder programma gepresenteerd. De liefde, de problemen, de mooie momenten, de ruzies: ik stond overal met m’n neus bovenop.”

Kijk je nu anders tegen relaties aan? “Ik heb altijd leuke relaties gehad en leuke mannen ontmoet. En nu ben ik alweer tien jaar samen met de man van wie ik weet dat ik met hem oud ga worden (de Zweedse muziekproducer Daniel Gibson, red.). Maar ik ken ook heel veel mensen bij wie het maar niet lukt om een goede partner te vinden. Iedereen wil gelukkig zijn, niemand wil alleen oud worden. Dan kan ik me goed voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet wat te doen. En dat je dan je lot in handen van de wetenschap legt.”

Matchfixing

Komend tv-seizoen gaat Kim-Lian twee nieuwe programma’s presenteren: talententjacht ‘Beat it’ met Jan Smit en Gerard Joling (elke zaterdag om 20.uur op SBS6) en ‘Het geheim van een goed huwelijk’. In die laatste show wordt de kracht van liefde getest: kan de wetenschap invloed hebben op échte verliefdheid? Daarbij worden vier pasgetrouwde stellen gevolgd: twee van die stellen zijn getrouwd uit liefde, de andere twee zijn aan elkaar gekoppeld op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Uiteindelijk draait het om de vraag wat de langste adem heeft: brandende liefde of analytisch denkvermogen.

HET GEHEIM VAN EEN GOED HUWELIJK’, ELKE WOENSDAG OM 20.30 UUR OP NET5.

Tekst: Danny Koks. Beeld: SBS