Koen Brouwer: ‘Ik heb alle soorten vrouwen gehad’

Koen Brouwer (26) zingt in de band Julius, maar leerde tien jaar geleden in de boyband 4:AM al hoe rock-’n-roll de muziekwereld kan zijn.

“Ik heb vanaf mijn zestiende een paar jaar in een boyband gezeten, 4:AM. We moesten ook dansen. Best lastig, want dat kon ik helemaal niet. Maar ik kon, ook toen al, wel zingen. Het was een geweldige tijd. De andere jongens in de band waren rond de twintig, ik was echt de doperwt. De band ging goed: we hebben een theatertour gedaan, een tv-programma op Jetix en we hebben een clip opgenomen in Las Vegas. Maar op een gegeven moment ben je het ontgroeid. Dan ben je er klaar mee dat je niets zelf mag verzinnen. Maar ik hou nog steeds erg van pop, gewoon, de nummers die je op de radio hoort. Mijn band Julius wordt niet voor niks weleens ‘boyband met ballen’ genoemd.”

Binkie

“Op school was ik niet echt een binkie, totdat die boyband kwam. Toen was ik ineens cool. Als we ergens speelden, werden die meisjes helemaal gek. Ik zat precies in de leeftijdscategorie van de fans. Leuk voor hen, maar ook voor mij. Ik dacht: wat gebeurt me nou? Ik heb ook weleens meisjes het bed ingetrokken, ja. Ik was benieuwd. Laat maar komen. Ik heb alle soorten en maten wel gehad, ook vrouwen die ouder waren dan ik. Maar goed, achteraf was het ook best stom. Op een bepaalde manier een beetje triest. Maar ik was zestien, wat kon mij het schelen. Het ging allemaal heel snel. Tot die tijd was ik niet erg met meisjes bezig, meer met voetballen en dat soort dingen.”

Relatie

“Ik heb nu vierenhalf jaar een vriendin en ben nog steeds supergek op haar. Misschien zou ik zonder die tijd in de boyband denken: wat is er nog meer? Maar dat heb ik dus niet. Ik raad iedereen aan om zo’n periode door te maken. Dan hoef je je dat de rest van je leven niet meer af te vragen. Ik heb toen wel gekke dingen meegemaakt, hoor. Zoals een keer dat we met allemaal mensen in een hotelkamer zaten en ik ineens doorhad dat iemand op een tafel een chick lag aan te douwen, zeg maar. Als je zestien bent, weet je echt niet wat je ziet.”

TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS