Tilburg volgens een local (de koning achterna!)

Op Koningsdag trekken de Oranjes naar Tilburg. Mochten Willy en Máx een paar uurtjes overhebben: dit zijn de echt toffe plekken.

Styliste in opleiding Lieve Heuvelmans (22) is geboren en getogen in Tilburg en wil er nooit meer weg: “Tilburg is een stad vol jonge mensen én een plaats waar iedereen elkaar kent. Echt een unieke combi.”

Tekst Sanne Eijkelestam | Beeld Hollands Hoogte

Wat is er zo tof aan Tilburg?

“De gezelligheid, de terrasjes, de mensen, het uitgaan. Er wonen veel jonge mensen. Ik woon op vijf minuutjes lopen van het centrum, zo relaxed.Wat ik vooral leuk vind, is dat de stad volop in ontwikkeling is. Dat zie je bijvoorbeeld aan gave plekken als de Spoorzone en het Veemarktkwartier, waar nieuwe winkels en uitgaansgelegenheden zijn.”

Wat is typisch Tilburgs?

“De sfeer. Verschillende mensen voelen zich thuis in de stad. Iedereen kent elkaar en kan bij elkaar aansluiten. Ondertussen is het ook echt een studentenstad. Dat zie je goed terug bij evenementen, dan komen de studenten, nieuwe en oude bewoners allemaal samen, dat vormt een bont gezelschap. Op de eerste zonnige dag zijn de terrassen dan ook helemaal vol, dat geeft een gezellige vibe.”

Wat is de place to be in jouw stad?

“De Piushaven, grenzend aan het centrum. Daar heb je prachtig uitzicht en je vindt er de leukste hotspots. In de winter zit je lekker bij een van de omliggend cafés. In de zomer chill je aan of, nog beter, op het water.”

Wat doe jij het liefst in het weekend?

“Borrelen en uit eten gaan. Het liefst begin ik de dag 
met een ontbijtje in een toffe conceptstore, zoals TIEN, waar ze de heerlijkste sand-wiches hebben. In de middag borrelen met vriendinnen op het Piusplein: daar zitten de leukste terrasjes. ’s Avonds gaan we graag barbecueën 
in de tuin van Villa Pastorie. En dan daarna door naar het Taphuys voor de lekkerste biertjes. Ik eindig vaak in de Studio om tot diep in de nacht te dansen.”

Zomer must do 

Dwalerij: Elke laatste zondag van de maand wordt de Noordstraat omgetoverd tot Dwalerij: een markt met food en producten die in de stad gemaakt worden. Instagram.com/dwalerij 


Eten

Houtloods: Goede plek voor een smaakexplosie. Sinds kort kun je er ook in een retro treinwagon eten. Houtloods.com 

Cocktails & co

De studio: Voor de beste gin-tonics én cocktailworkshops! ’s Avonds gaan de tafels aan de kant en wordt de tent omgetoverd tot club waar de hele nacht gedanst wordt. Studio-tilburg.com 

Festival

Tilburg kookt: Gratis foodfestival van 7 t/m 9 juli, met o.a. optredens en een toffe markt. 
Nederland-kookt.nl/tilburg-kookt

Topshop

Tien: Toffe conceptstore met vintage kleding, interieurspul en geinige gadgets. Trakteer jezelf ook vooral op een vers sapje. Tientilburg.nl 

Meer tips van Lieve? Check VIVA 17! De editie ligt van 26 april t/m dinsdag 2 mei in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «