Kruisverhoor: ‘Mijn partners zijn niet samen, dus trio’s hebben we niet’

Elke week deelt een lezer de avonturen van zijn of haar geslachtsdeel in woord én beeld. Deze keer: Isa (28), werkt als zzp’er en woont in Amersfoort. Relatie: ja, met een vrouw (sinds 6 jaar) en een man (sinds 1 jaar). Aantal bedpartners: zo’n 50, 60. Aantal relaties: 7. Noemt haar vagina: vagina, vulva.

Tekst San van de Ven

Wat is de huidige gemoedstoestand van je vagina?

“Ze is in zichzelf gekeerd, bezig te voelen 
wat ze wil. Eerder was ik meer naar buiten gericht, waardoor ik mijn grenzen niet altijd aanvoelde. Sex deed soms zeer. Geleidelijk besefte ik dat dat kwam doordat ik niet goed luisterde naar mijn lichaam. Een jaar geleden besloot ik alleen nog sex te hebben als 
ik dat écht wil, niet omdat ik denk: misschien krijg ik nog zin. Nu vrijen we minder vaak, maar is de sex oprechter en intiemer.”

Hoe vaak heb je sex?

“Dat verschilt. Als ik vruchtbaar ben, gooi ik mijn vriend alle hoeken van de kamer in. Maar als ik ongesteld ben, wil ik niks. Eerder had ik nog een idee van hoe vaak per week ‘normaal’ is, nu laat ik me strikt leiden door mijn gevoel. Dat ik nu polyamoreus leef en dus een vriendin en een vriend heb, levert me niet meer sex op. Wel verschillende soorten, want met ieder persoon is het anders. 
Ook de achtergronden verschillen: met mijn vriendin ben ik al jaren samen en omdat we veel emotionele strubbelingen hebben meegemaakt, zoeken we samen weer naar wat sex voor ons kan zijn. Mijn vriend is pas een jaar in mijn leven. Met hem is alles nieuwer en experimenteler. Mijn partners zijn trouwens niet samen, dus trio’s hebben we niet. Dat ik met hen allebei een sexuele band heb, vinden ze prima. Sterker nog: ze beschouwen elkaar als goede vrienden. Uiteindelijk lijkt het ons alle drie fijn om samen in één huis te wonen, maar dan met ieder een eigen slaapkamer. Veel regels of afspraken hebben we niet. We zorgen dat er geen baby’s komen 
en dat we bij penetratie en orale sex een condoom gebruiken als we het doen met mensen buiten ons drieën. En we hebben afgesproken altijd eerlijk naar elkaar te zijn.”

Hoe vaak masturbeer je?

“Elke avond dat ik alleen in bed lig, ongeveer drie keer per week. Ik gebruik een Magic Wand. Een quicky voor het slapengaan.”

Wat is je vroegste sexherinnering?

“Dat was met een vriendinnetje in groep drie. Ze was verliefd op mij. Ik kreeg een 
opgewonden gevoel waarvan ik vermoedde dat het eigenlijk fout was, en zei: ‘Bah, dat is lesbisch, dat is vies.’ Dat is een heel gelaagde herinnering, want het was spannend, leuk, schuldig, fout en iets wat ik wilde vermijden.”

Waar schaam je je voor in bed?

“Anale sex. Zo erg zelfs dat ik er een milde fascinatie voor heb. Het kan zeer doen en een gore bende worden, maar alles wat niet mag, is spannend…”

Ben je monogaam?

“Nee dus. Zoals bijna iedereen ben ik opgegroeid met het idee dat je uiteindelijk één iemand vindt met wie je oud wordt, maar ik merkte dat er té veel leuke mensen zijn om bij voorbaat uit te sluiten. Een monogaam kader beknelt me. Het maakt het moeilijk om mensen als complete individuen te zien, sommige gevoelens moet je dan censureren. Dat hoef ik nu niet, en dat zorgt dat ik mijn gevoel voor mensen beter kan volgen. Je 
zou verwachten dat ik daardoor de hele dag 
boven op iedereen spring, en er zijn korte periodes geweest waarin ik dat heb gedaan, maar dat maakt me niet gelukkig. Me verbinden met mensen op een manier die past, sexueel of juist niet: dát maakt me gelukkig.”

Wat zou je nog willen ontdekken in bed?

“Ik ben best een beetje kinky, die kant zou 
ik meer willen onderzoeken. Mijn vriend en ik spelen nu weleens dat ik niet wil en hij 
me ‘verkracht’. En touwbondage blijft me trekken, zowel mensen vastbinden als zelf vastgebonden worden.”

Ook geïnterviewd worden voor ‘Kruisverhoor’? Mail een korte toelichting naar kruisverhoor@viva.nl

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 43. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «