Krystl is uit haar cirkel gekropen

Het gaat goed met Krystl. Ze woont sinds kort samen met vriend en 3FM-dj Paul Rabbering en binnenkort komt haar nieuwe album ‘Undefeatable’ uit. Veel nummers op de cd zijn gebaseerd op haar vorige relatie. In VIVA vertelt ze daarover, maar vooral ook over haar nieuwe liefde.

Achttien jaar ouder
“Ik heb me een tijd belabberd gevoeld. Voor Paul had ik een relatie waarover ik liever niet te veel wil zeggen, maar waarop veel liedjes van mijn album zijn gebaseerd. Begin 2008 kreeg ik iets met deze man. Ik was net klaar met studeren en woonde nog in Utrecht, toen ik hem zag staan in een kroeg. Bij hem dacht ik meteen: dit is ’m. Ik zag onze hele toekomst al voor me. Hij was achttien jaar ouder dan ik. Had al veel meegemaakt, waardoor ik hem adoreerde. Ik ben iemand die zich niet snel aan een ander overgeeft, maar als ik eenmaal verliefd ben, stort ik me er volledig in. Ik wilde continu bij hem zijn. Ik klampte me aan hem vast. Dat maakte het lastig, want juist doordat ik hem zo op een voetstuk plaatste, was onze relatie niet in balans.”

Vreetbuien
Nadat ze haar relatie verbrak – vlak nadat haar succes begon – ging het niet goed met de zangeres. “Ik weet nog dat ik na een shoot voor een blad thuiskwam en de hele kast leeg at. Een pak muesli, Snickers, Bounty’s, kano’s: alles moest naar binnen. Ik at mijn emoties weg. Als ik van een optreden terug naar huis reed, stopte ik bij een tankstation voor gevulde koeken. Het pak ging leeg. Ik had vaak vreetbuien, was ruim acht kilo zwaarder dan nu. Iets waardoor ik niet beter in mijn vel ging zitten. Ik voelde me propperig. Maar als je eenmaal in zo’n cirkel zit, is het lastig om eruit te komen.”

Hotelkamer
Anderhalf jaar was Krystle single. Op een festival ontmoet ze Paul en ze spreken af om na haar optreden een drankje te drinken. “En dan staat ineens Paul voor mijn neus. Iemand die heel leuk is, die voluit praat en waarvan ik dacht: zo kan het dus ook. Bij hem wil ik zijn. Ik was alleen pas om 1 uur klaar met optreden. En toen was hij al naar huis. Zwaar teleurgesteld natuurlijk. Hij vond me dus niks. En toen sms’te hij ook nog – toen ik hem vertelde dat ik het jammer vond dat ik ’m niet meer had gezien – ‘Mijn hotelkamer is ook heel leuk hoor’. Een no go dus. In zo’n vent had ik geen zin. Ik hield de boot af, maar hij hield vol. Een week later zaten we samen in een restaurant en bleek hij heel cool.”

Lees het volledige interview in Viva 37 die vanaf woensdag 28 augustus in de winkels ligt.