Lauren Verster en Kimberley Klaver: ‘Als we samen zijn, zit er geen rem op’

Lauren Verster en Kimberly Klaver

Fijn als je het goed kunt vinden met je collega, nog fijner als blijkt dat jullie meer gemeen hebben dan alleen dezelfde baas en zelfs best friends worden. Deze BN’ers leerden elkaar kennen in het vak en weten business & pleasure inmiddels prima te combineren. Lauren Verster (35) en Kimberley Klaver (30) voelden meteen een klik toen ze elkaar in de Surinaamse jungle ontmoetten voor het programma ‘Atlas’.

Interview: Jill Waas | Foto’s: Anke van der Meer

Lauren: “Ik was de officiële ‘presentatrette’ van ‘Atlas’ en moest in mijn rol blijven en streng kijken naar de kandidaten, van wie Kim er eentje was. Maar als je vier weken met z’n allen in de jungle in een hangmat onder de sterren slaapt met brullende beesten om je heen, zit je in een snelkookpan en leer je mensen heel rap kennen. Ik zag de beelden van Kim terug in de montage en vond haar zo stoer en leuk dat ik haar een berichtje heb gestuurd om te zeggen dat ze echt een heldin is. Kim stelde voor om iets te gaan drinken en die eerste avond vonden we elkaar eigenlijk meteen, omdat we dezelfde avonturenzucht hebben. We hebben allebei zo’n enorme drang om dingen mee te maken, in die heftigheid zijn we als twee piraten op hetzelfde schip. De afgelopen twee jaar hebben we samen alles gedaan wat God verboden heeft.”

Kimberley: “Lauren en ik hadden onze eerste date in Finch, onze favoriete hang-out, en sindsdien zijn we gewoon helemaal samen. Normaal durf ik me niet zo snel kwetsbaar op te stellen bij nieuwe mensen, maar met Lau had ik meteen een goed energielijntje, en ik voel me veilig bij haar. We lijken in veel dingen op elkaar, hebben dezelfde humor, behoefte aan dingen die lief, mooi en warm zijn en die hang naar avontuur. We denken allebei outside the box en dat uit zich in onze feestjes, onze gesprekken, onze outfits, maar ook in het alleen even iets willen eten, maar vervolgens ergens op de bar staan dansen met allemaal rare hippies om ons heen. Lau is een beetje een gek mensje, lekker uniek, en dat vind ik mooi aan haar.”

Het hele interview met Lauren en Kimberly is te lezen in VIVA 15. Je kunt het blad online bestellen of lees het artikel op Blendle.