3x tips tegen penetratiepijn

seksloze relatie

Seksuologen horen deze klacht elke dag, en niet zonder reden: penetratiepijn komt vaak, heel vaak voor. En dat is niet omdat alle mannen van Nederland zo groot zijn geschapen (sorry, heren). Is het chronisch, ga dan naar een expert. Is het af en toe raak, lees dan vooral verder.

De maat maakt wel uit…

Penetratie vereist ook in deze moderne tijden nog altijd een penis, en sommige mannen hebben nu eenmaal een bovengemiddeld exemplaar. Ook hiervoor bestaan handige oplossingen. Het perfecte standje voor wanneer hij groot geschapen is: ga allebei op je zij tegen elkaar aan liggen met je gezicht naar elkaar toe. Buig je onderste knie en sla je andere been over zijn rug. Is ie eerder breed dan lang? Ga plat op je buik liggen en leg je armen boven je hoofd, net iets verder uitgespreid dan de breedte van je schouders. Hij schuift boven op je en gaat zo bij je naar binnen. Door je bekken naar onder te draaien, laat je hem genieten van de schuine hoek en voelt het voor jou ook prettig.

Koop glijmiddel en ontspan

Stress, we weten het allemaal, dient de mens niet. Spanning gaat niet alleen in je hoofd zitten, maar in je hele lijf. Ook in je vagina. Sterker nog, er zijn sexperts die stellen dat daar júist alle stress wordt opgeslagen. Het gevolg: het is dor en droog daar beneden en je spieren zijn dusdanig verkrampt dat een stotende stijve penis het laatste is waar je zin in hebt. De oplossing: van je stress afkomen en ontspannen, natuurlijk. Tot die tijd is glijmiddel een goede tussenoplossing. Neem het ruim en smeer het op je borsten, op zijn ballen en penis. Ga vervolgens bovenop zitten en je kunt zelf bepalen hoe diep hij gaat en hoe snel jij wilt gaan. Bijkomend voordeel: als je eenmaal pijnloos verder kunt, ontspant seks enorm.

Zorg voor onvoorspelbaar voorspel

Veel mannen beschouwen het als een mythe. Neem met een beetje gerommel in de tepel- en klitmarge echter nooit genoegen: er is voor een vrouw echt meer nodig om fatsoenlijk opgewonden te raken. Zéker als je al jaren een relatie hebt en de voorspelbaarheid (pun intented) hard heeft toegeslagen, moet er eerst wel wat gebeuren voordat jij heet wordt. Seks zit immers voor een groot deel tussen je oren: vind je hem minder aantrekkelijk of interessant dan vroeger, dan zal dat zeker invloed hebben op je irrigatiesysteem. Een goede manier om dat te doorbreken: massageolie. Laat het hem doen, of doe het zelf en bouw de spanning op. Met je handen, maar ook door met je naakte lichaam over hem heen te hangen terwijl hij zijn handjes thuis moet houden.

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 35-2017. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «

Tekst Fleur Meijer | Beeld Shutterstock