Let’s travel: Hoofdstad op hol

Volle terrassen, parken en stadsstranden: elk jaar wordt de stad weer overdonderd door de lente. Ook in Amsterdam kun je volop terecht.

Koop bijvoorbeeld alvast tickets voor A’dam Lookout, een skydeck met 360° zicht over de stad die in mei opent (adamlookout.com). Voor de daredevils: hier komt de hoogste schommel van Europa, waarbij je letterlijk over de rand van de uitkijktoren schommelt. En dan daarna door naar de eerste ijslollyzaak van het land: IJsmanschap (ijsmanschap.nl). Reken op smaken als champagne-framboos en fior di latte (een romige kaassoort) met marsala-vijgen.

Voor hippievibes kun je van 15 t/m 17 april terecht op de creatieve Ruigmarkt bij Ruigoord: tenten, caravans en kraampjes vol handgemaakt en vintage spul en muziek, foodtrucks en een kampvuur (ruigoord.nl).

En als klap op de vuurpijl: onze vrienden van Tony’s Chocolonely gaan een chocoladefabriek openen. Ja, je leest het goed: in Amsterdam-Noord komt een fabriek mét achtbaan, zodat je ziet hoe de chocolade gemaakt wordt. Het kan nog drie jaar duren voordat de droom werkelijkheid wordt, maar wij maken alvast een vreugdedansje.

Oeps: in VIVA 13 is per ongeluk een foutje geslopen en staat dat de Ruigmarkt van 17 t/m 19 april plaatsvindt. Dit is dus niet het geval, de markt is van 15 /m 17 april.