Lex Uiting: ‘Ik heb nul grenzen als ik dronken ben’

lex uiting

VIVA drinkt elke week een biertje met een leuke man. Deze week staan we aan de bar met Lex Uiting (28), reporter in de 3FM-ochtendshow van Giel, presentator van ‘Rambam’ en binnenkort van ‘De beste singer songwriter van Nederland’.

Nul grenzen

“Als ik dronken ben, word ik recalcitrant. Ik heb nul grenzen en moet de dag erna altijd sorry zeggen. Een vriend van mij woont boven een kroeg. Hij was een keer eerder naar bed gegaan op zaterdagavond, en ik zag dat zijn raam nog openstond toen ik de kroeg uitliep. Leuk om een slipper – het was zomer – door het raam te gooien, dacht ik. Een kwartier later lag de hele LED-verlichting van de kroeg op de grond. En toch nog even doorgaan, want: hahaha, lachen toch. Toen ging ook het glas-in-lood kapot, en dan ben je dus een paar duizend euro verder. En het erge van alles, dan loop ik dus gewoon weg. Sorry.”

Quasi-sexy meisjes 

“In de kroeg ben ik niet primair bezig met het versieren van vrouwen. Ik ben meer aan het quatschen met vrienden. Dat is een term uit het Zuiden, uit Venlo, waar ik vandaan kom: gewoon lullen en onzin uitkramen. Natuurlijk vallen leuke vrouwen me wel op. Ik ben knap-gevoelig. Ik hou van vrouwen met een mooie uitstraling. Het maakt mij niet uit of er een klein vetje op zit. Ik ben ook geen borsten- of billenman, maar ik moet wel meteen denken: te gek. Met meiden die zich te quasi-sexy kleden en van die schaapachtige whiehoehaha-meisjes heb ik niks. Ik hou niet van poppetjes, maar gewoon van toffe wijven die kunnen keten en waarvan ik denk: kut, ik sta met mijn mond vol tanden. Ik zal alleen niet snel het initiatief nemen als ik die tegenkom. Ook omdat mijn avond oprecht even leuk is als ik met geen enkele vrouw heb gekletst.”

Eindelijk verliefd 

“Afgelopen jaren kwam ik heel leuke meisjes tegen, maar ik werd niet verliefd. Of ja, één keertje, toen ik Tootje op Lowlands ontmoette. Maar helaas, onze zomerliefde bleek niet bestand tegen de herfst. Daarna was ik nooit meer écht verliefd. Ik dacht: wat is er met me aan de hand? Vrienden zeiden: ‘Lex, op een gegeven moment kom je iemand tegen en hoef je er niet over na te denken.’ En dat is nu. Ik voel voor ’t eerst weer een kriebel. En dat is heel raar om mee te maken. Ik merk dat ik er ook een slappe tosti van word – ik kan niet meer quasi-nonchalant doen. Ik denk de hele dag: zou ze al een appje hebben gestuurd? Niet dus.”

Het hele interview met Lex lees je in VIVA11, die nu in de winkels ligt! Je kunt het blad ook hier bestellen.

Lees ook: Floris van Bommel: ‘Als iemand lelijke schoenen draagt, wordt het niets tussen ons.’

TEKST MARLOES TEERENSTRA. FOTO: ANKE VAN DER MEER