Lize Korpershoek: ‘Toen ik mijn eerste filmpje online zette, moest ik bijna kotsen van de zenuwen’

Met haar ‘Adviezen van Lize’ geeft Lize Korpershoek (31) grappige tips. Maar van nature is de vriendin van BNN’s Tim Hofman niet zo vrolijk. ‘Ik leg dingen vaak negatief uit.’

Interview Merel Brons | Foto Stef Nagel

Verliefd op Tim… Vertel, hoe ging dat?

“Hij had op een feestje mijn pinpas gevonden en kwam die langsbrengen. In de deuropening praatten we anderhalf uur. Daarna appten we drie maanden non-stop. Ik begon hem steeds leuker te 
vinden en dacht: misschien moeten we eens afspreken. Hij dacht droog: goh, dat meisje wil vrienden met me worden.”

En toen bleek het liefde!

“Ja. Het is grappig hoe hetzelfde wij denken. Voor anderen misschien compleet onnavolgbaar, maar om een voorbeeld te noemen: data onthouden wij allebei door het jaar voor te stellen als een cirkel. Ook koppelen we cijfers aan kleuren. Drie is bijvoorbeeld groen. Wij begrijpen elkaar.”

Wat maakt Tim nog meer leuk?

“Dat hij zo empathisch is. 
Ik ben er niet heel goed in om mijn 
gevoel toe te laten, maar door Tim leer 
ik dat steeds meer. En ik vind hem heel aantrekkelijk. Daarnaast vind ik het mooi om te zien hoe doelgericht hij is. Hij laat zich niet leiden door wat anderen van hem willen. Als hij vindt dat hij het te druk heeft, drukt hij meteen op de stopknop. Daar kan ik een voorbeeld aan nemen.”

Ja, want jij hebt al eens een burn-out gehad.

“Klopt, bijna vijf jaar geleden. Ik heb letterlijk gevoeld hoe het is om kortsluiting in je hoofd te krijgen. Dat ik bijvoorbeeld bloemen ging kopen met een pinpas op zak en dat dan bleek dat ik alleen contant kon betalen. Dan kon ik alleen maar huilen. Wat de oorzaak was? Behalve te veel hooi op mijn vork nemen, heeft het ook met mijn jeugd te maken. Mijn vader overleed aan kanker toen ik vijf was. Mijn moeder had het daar heel moeilijk mee, maar moest wel in haar eentje twee jonge dochters opvoeden. Mijn zus en ik hebben daardoor een groot gevoel van verantwoordelijkheid ontwikkeld waardoor je jezelf nog weleens voorbijloopt. Ik sta minder blij in het leven dan anderen. Ik leg dingen vaak negatief uit”

Met je filmpjes maak je me juist vaak aan het lachen. Wat een contrast met hoe je je voelt!

“Ja, misschien wel. Maar grappen 
maken is mijn tweede natuur. Vroeger was bij ons thuis veel zwáár. Door de mensen aan het lachen te maken kwam er harmonie.”

Hoe ontstond jouw YouTube-hit ‘Adviezen van Lize’?

“Toen ik een column voor Glamour schreef, kwam ik erachter dat ik dingen die ik meemaakte zo kon opschrijven dat anderen er wat aan hadden. Informatief, positief en met humor. Nu behandel ik in mijn filmpjes allerlei onderwerpen. Van ‘wat te doen als je uit je mond stinkt?’ tot ‘hoe pep je je sexleven op?’ Scriptschrijver Marten Mantel en ik putten uit onze eigen ervaringen. Waarom doen mensen wat ze doen? Dat fascineert ons allebei. Ik probeer me altijd af te vragen: vind ik iemand terecht vervelend of wordt er gewoon iets pijnlijks in mij geraakt?”

Je verwerkt ook veel uit je eigen leven in ‘Adviezen van Lize’. Niet spannend om te delen?

“Ja! Vooral de eerste keren. Toen ik ‘Adviezen van Lize’ voor de eerste keer online zette, moest ik haast kotsen van de zenuwen. Op 3FM doe ik de ‘Adviezen’ eens per week live. De eerste paar keer schaamde ik me zo vreselijk, dat ik toen ik klaar was rondjes door mijn huis ben gaan lopen om die energie kwijt te raken. Ik moet daar helemaal van bijkomen. Nu heb ik het zes keer gedaan en merk ik dat ik minder zenuwachtig word.”

life of lize

Lize Korpershoek (31) groeide op in Den Helder. Ze werkte als model, maar is inmiddels meer bekend van haar blogs, online video’s, animaties 
en haar YouTube-kanaal ‘Adviezen van Lize’. Ze heeft een relatie met Tim Hofman en woont in Amsterdam.

Het hele interview met Lize lees je in VIVA 22. Het nummer ligt van woensdag 31 mei t/m dinsdag 6 juni in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «