Luca Savazzi: ‘Soms trek ik het liefst de gordijnen dicht’

Luca Savazzi

Anders dan de duivelse Leon die hij in ‘GTST’ speelt, is Luca Savazzi (38) een emotioneel type. Die zich druk maakt om wat anderen vinden en bij slecht weer een lampje nodig heeft om niet down te worden.

Gordijnen dicht

“Bepaalde zaken kunnen me erg uit het veld slaan, slecht weer bijvoorbeeld al. Ik heb zo’n Philips-lampje moeten kopen om het tegen te gaan en dat werkt écht. En zonnebankjes. Ik ben best emotioneel. Niet dat ik zomaar overal om huil, maar ik kan me dingen enorm aantrekken. De mening van anderen ook, die vind ik zó belangrijk. Dat is lastig, want je hebt dan altijd iemand nodig die je helpt om te relativeren. Gelukkig heb ik mensen om me heen die nuchter zijn en leer ik om er beter mee om te gaan. Als ik zo’n emotionele bui heb, trek ik het liefst de gordijnen dicht. Dan ben ik blij dat ik mijn ouders in de buurt heb en vrienden om mee te praten, en mijn lampje. Maar ik kan ook erg de andere kant uit schieten. Laatst ging ik naar de opnamestudio voor ‘Goede tijden’ en werd ik er zo blij van dat ik mag doen wat ik leuk vind en er nog goed voor betaald word ook. Dan wil ik bloemen kopen en gezellig iets te eten maken, of zo. Het even vieren.”

Drukke slaper

“Ik droom altijd gek. Een van mijn laatste dromen was dat ik kon kiezen uit een café waar het eten gratis was en een café waar ik moest betalen. Ik ben natuurlijk naar het eerste gegaan. Waar het vandaan komt? Geen idee. Ik hou van koken en eten, daar zal het wel mee te maken hebben. Ik praat ook in mijn slaap. Sinds kort heb ik zo’n app op mijn telefoon die dat soort dingen bijhoudt. Mijn vriend schrok een keer wakker toen ik heel heftig aan het praten was. Ik weet er niks meer van, ook niet of ik Italiaans of Nederlands praat in mijn slaap.”

Snurksymfonie

“Naast ons bed slaapt mijn hondje – een dwergschnauzer – in een mand. Vijf jaar geleden heb ik ’m uit het asiel gehaald. Vanaf dag één slaapt hij naast het bed. Als hij ligt te snurken, weet ik dat hij lekker ligt. Voor mij is dat een soort slaapmiddel; dan ben ik zo weg. Mijn vriend snurkt net zo hard. Ik moet wel oordopjes in ’s nachts, soms klinkt er écht een symfonie van gesnurk.”

Het hele interview met Luca lees je in VIVA 4, nu in de winkel!

TEKST IRIS VANDEMOORTELE | FOTO’S CORNELIE TOLLENS