Manchester volgens een local

Elke week toffe tips van insiders. Deze keer gaan we naar Manchester.

Sarah Thain (26) woont al haar hele leven in de Noord-Britse stad. Ze is senior pr-manager bij online shop Lavish Alice en blogt op sequinthis.com.

Wat is er zo tof aan de stad?

“Manchester is een superlevendige stad met een unieke winkel-, eet- en muziekscene. Daarnaast druipt de geschiedenis van de stad af: je kunt niet om de klassieke en historische gebouwen heen. Die worden weer gemixt met moderne architectuur, wat de stad zo tof maakt. De locals zijn warm, gastvrij en houden wel van een geintje. En vergeleken met London is het hier gewoon betaalbaar om te wonen.”

Wat is typisch Manchester?

“Ik zou liegen als ik niet ‘regenachtig’ zei. Het lijkt altijd te regenen in Manchester, maar daar laten we ons humeur niet door verpesten. Als Nederlanders zijn jullie natuurlijk ook wel wat gewend.”

In welke wijk woon je?

“In Stockport, tien minuutjes van de stad. De wijk wordt omringd door parken en daardoor heel groen. Mijn favoriet is Lyme Park.”

Wat is de place to be in Manchester?

“The Northern Quarter. Deze wijk zit bomvol eigenzinnige en edgy boetieks, bars, cafés en restaurants. Northern Quarter staat ook bekend om de te gekke graffitikunst. Sommige tekeningen zijn klein en moeilijk te vinden, terwijl andere niet te missen zijn op de muren van inmens grote gebouwen.”

Wat doe je in het weekend?

“Dan ga ik brunchen met mijn vriend. We gaan meestal naar Federal Café & Bar: een Australisch en Nieuw-Zeelands café dat de beste brunch van de stad serveert. De Halloumi and ’Shrooms zijn goddelijk.”

Cultuur snuiven 

Castlefield Bowl Een optreden in deze concerthal mag je eigenlijk niet missen. In de openlucht, dus perfect voor de zomer. ticketmaster.co.uk

In alle straten

Beech Road, Chorlton De tram brengt je naar deze straat net iets buiten de stad. Dé perfecte bestemming voor foodies.

Naar buiten

Manchester International Festival In juli staat heel Manchester in het teken van dit festival. Van high end-feesten georganiseerd door vooraanstaande chef-koks tot optredens van muzikanten en beeldende kunstenaars. mif.co.uk

Topshops

Afflecks Echt een must visit. Heerlijk edgy warenhuis vol alternatieve, betaalbare boetieks en een food court. afflecks.com

Dinner time

Rudy’s Pizza Rudy weet wel hoe je een authentiek Napolitaanse pizza bakt. Je moet vaak wel even geduld hebben, want reserveren kan niet. ruddyspizza.co.

Feestje 

The Liars Club Tropical undergroundbar met geweldige cocktails. theliarsclub.co.uk

Meer tips van Sabine? Check VIVA 20! De editie ligt van 17 mei t/m dinsdag 23 mei in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «