Marlijn Weerdenburg neemt gas terug

Marlijn Weerdenburg (30) is van alle markten thuis. Zo zingt ze in de band Miss Molly & Me, speelde ze in Soldaat van Oranje en vertolkt ze de hoofdrol van Danni Lowinski in de gelijknamige serie (seizoen 2 kunnen we begin 2014 verwachten!). Al dat werk leverde nog weleens wat stress op. VIVA sprak met Marlijn.

Vier uur slaap per nacht
“Zodra ik me te druk maak, krijg ik hartkloppingen en lig ik de hele nacht wakker met een razende hartslag. De eerste keer dat het gebeurde, was vorig jaar. Doodeng was het. Ik dacht: dit gaat niet goed, ik moet naar het ziekenhuis. Midden in de nacht belde ik redelijk in paniek een vriendin. Die zei dat ik op mijn ademhaling moest letten omdat ik aan het hyperventileren was. Ik stond overdag op de set, ’s avonds in het theater: ik sliep vier uur per nacht. Maar omdat ik het allemaal zo leuk vond, ging ik maar door. Nou ja, dat hou je dan maar zo lang vol. Sinds die avond weet ik dat ik, als het gebeurt, gas moet terugnemen.”

Druk en hyperactief
Marlijn zingt én acteert: een veelzijdige carrière, die perfect bij haar past. “De afwisseling is het leukste wat er is. De ene dag sta ik met een hele crew om me heen om ‘Danni Lowinski’ te maken, de andere dag ben ik in het theater of op een festival en mag ik zingen. Gelukkig hoef ik ook niet te kiezen, al is zingen wel mijn allergrootste liefde, dat deed ik al voordat ik kon praten. Ik was een druk en hyperactief kind en zingen was mijn ventiel. Daardoor kon ik mijn gevoelens loslaten. Als ik bijvoorbeeld boos naar mijn kamer werd gestuurd, zette ik muziek aan en zong mee.”

Verliefd op een meisje
Een keerzijde van haar bekendheid vindt Marlijn dat mensen nu ook interesse hebben in haar privéleven. Zo had ze een relatie met een vrouw, iets wat ‘de bladen’ graag vermeldden. “Toen ik naar het conservatorium ging, was het daar heel hip om het als meisjes met elkaar te doen. Ik ging daar in mee. Hoewel ik heel erg verliefd op haar was, heeft het me ook verbaasd. Ik had altijd vriendjes en was met jongens in de weer, echt zo’n meisjesmeisje. Onze relatie heeft vier jaar geduurd en ook al vind ik vrouwen mooi en geweldig, ik val toch meer op mannen.”

Meer lezen? Het volledige interview met Marlijn lees je in VIVA 45, die vanaf woensdag 30 oktober in de winkels ligt.