Mattie: ‘Wietze heeft me niet gevraagd getuige te zijn op zijn bruiloft’

mattie en wietze

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week zelfs met twee: de Q-music dj’s Mattie Valk (30) en Wietze de Jager (26), die al ruim drie jaar elke werkdag van 6 tot 9 hun ochtendshow rocken.

Vorig jaar zei je in een interview met VIVA dat je moeilijk van succes kunt genieten. Ben je er inmiddels beter in geworden?

Mattie: “Iets, maar ik vind het nog steeds lastig. Bij goede cijfers denk ik wel: te gek! Maar meteen daarna denk ik: jezus, wat nou als ze morgen ons radioprogramma niet meer leuk vinden?”

Wietze: “Mat is zó secuur dat ik ’m ook wel Steve Jobs noem. Vaak hebben we iets bedacht wat goed in elkaar zit en waarmee we de dag erna leuke radio kunnen maken, en dan presteert ie het om om drie uur ’s middags – wanneer iedereen kapot is – te zeggen: ‘Ik weet het nog niet hoor, misschien moet het anders.’”

Mattie: “Ik wil de beste zijn in wat je ’s morgens kunt krijgen op de radio. Dan is er het gevaar dat het nooit goed genoeg is. Het is dus goed dat Wietz op een gegeven moment zegt: ‘Joh, het is prima. We gaan lekker naar huis.’”

Of naar het gemeentehuis, zoals van de week. Een luisteraar heeft jullie gevraagd getuigen te zijn bij zijn huwelijk.

Wietze: “Mooi hè. We hebben dit jaar al meer gekkigheid gedaan: van leven geruild – hij woonde bij mijn vriendin, ik bij zijn vriendin – en een week op kinderen gepast. Allemaal herkenbare dingen voor luisteraars die we zelf tof vinden om te doen. Dus als we dan een mail krijgen met de vraag of we op het gemeentehuis onze handtekening willen zetten voor die gasten, vind ik dat geweldig.”

Over een maand ga je zelf trouwen. Wie zijn je getuigen?

Mattie: “Mij is niks gevraagd!”

Wietze: “Een goede vriend en mijn broer.”

Mattie: “Lijkt me moeilijk kiezen.”

Wietze: “Je vrouw of…?”

Mattie: “Haha. Nee, maar serieus, ik zou bang zijn dat ik mensen voor het hoofd stoot.”

Wietze: “Daarom heb ik een simpele lijn getrokken. Ik heb zeven broers en zussen en ik had iedereen wel kunnen vragen, maar mijn broer die qua leeftijd het dichtst bij me staat heb ik gekozen als getuige, en degene daarboven als ceremoniemeester. Ik heb alles op mijn broers schouders gelegd. Jongens, jullie mogen het gaan doen.”

Ook de gastenlijst?

Wietze: “Joh, dat is een ding! Maar echt. Onze bruiloft vieren we namelijk van vrijdag tot zondag op een bungalowpark. Een groep met familie en naaste vrienden komt het hele weekend, en een groep met goede vrienden en collega’s komt alleen zaterdag. Ook tof, want dan heb je de kerkdienst, gaan we eten met elkaar en heb je het feest. Maar ja, dan heb je Mattie, een speciaal geval, en dan kom je op de vraag: komt hij het hele weekend of alleen zaterdag?

En?

Wietze: “Naja, het is lastig. Ik heb mezelf dus de vraag voorgehouden die ik ooit een keer aan Mattie heb gesteld. ‘Ben jij een vriend van mij?’ Waarop hij zei: ‘Ben ik een vriend van jou?’ Ik zei ja, maar hij zei dat ik geen vriend ben van hem. Dat heeft mij de doorslag gegeven voor de gastenlijst. Dus vriend, je komt niet het hele weekend, alleen op zaterdag.”

Mattie: “Néé, echt? Is dit écht omdat ik dat heb gezegd?”

Wietze (lachend): “We zijn blijkbaar geen vrienden, maar collega’s. Dus ik moest ergens de lijn trekken.”

Mattie: “Goh, daar moeten we het dan nog maar eens over hebben.”

Wietze: “Haha. Is goed, jongen.”

Het hele interview met Mattie en Wietze lees je in VIVA 35. Het blad ligt nu in de winkels of kun je hier online bestellen.

Tekst: Marloes Teerenstra
Beeld: Anke van der Meer