Maxim Hartman: “Ik groeide op tussen alleen maar fucking dominante vrouwen”

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week zitten we in het café met presentator Maxim Hartman, bekend van ‘Nog meer voor mannen’ en onze jeugdhelden ‘Rembo & Rembo’.

In je programma kom je op voor de ‘onderdrukte man’ en in een aflevering van ‘Jinek’ sprak je over de ‘noodsituatie’ waarin mannen zich bevinden. Is dat de schuld van ons, vrouwen?

“Nee joh, dat is de schuld van die mannen zelf. Zij laten zo over zich heen lopen. Dat verbaast me elke keer weer. Ik ben opgegroeid met alleen maar vrouwen om me heen en die waren allemaal fucking dominant. Alle mannen die langskwamen, zaten binnen een week volledig onder de plak. Ik was volgens mij vijf toen ik dacht: god, dit gaat mij nooit gebeuren. Dat was een belangrijke belofte die ik nog steeds hoog in het vaandel heb staan. Al is een vrouw nog zo mooi, als ze me overheerst, ben ik weg.”

Behalve als je verliefd bent, waarschijnlijk…

“Ja, dan niet. Ik ben in mijn leven maar vier keer écht verliefd geweest, en dan doe ik echt álles voor een vrouw. Haar veters vastmaken, samen thee drinken. Maar dat gaat vanzelf weer over.”

Ga je na zo’n verliefde periode meteen op zoek naar de volgende?

“Ik hoef niet per se een relatie. In het verleden heb ik weleens mijn best gedaan nadat de verliefdheid over was, maar meestal werkt dat niet. Ik kan niet zo goed samenwonen en heb soms gewoon een week geen zin in iemand.”

Ga je in die week dan met iemand anders naar bed?

“Soms. Lust is best overheersend. Iedere man is een slaaf van zijn pik. Dat is echt zo.”

Snap je dat vrouwen dat niet zo leuk vinden?

“Ja, want ik heb het andersom ook meegemaakt. Dat vond ik niet leuk. Ik had een keer iets met een vrouw die vier mannen tegelijk had. Ik kende ook een paar van die andere gasten en vond het een goor idee dat zij de avond daarvoor met haar… Bah. Ik vind verliefdheid ook helemaal niet leuk, dus ik ben er niet naar op zoek. Ik raak mezelf kwijt, het is vermoeiend en als het uitgaat, ben ik helemaal naar de klote. Alsof er een gat in mijn lijf zit. Zelfs als ik een relatie zelf heb uitgemaakt, ga ik altijd gekke dingen doen: haar telefoon jatten, proberen in te breken. Best raar, hè?”

Heb je serieus ingebroken bij je ex? Waarom?

“Uit verdriet dat ik in wanhoop omzet in sneue materiële wraak, denk ik. Ik ben weleens midden in de nacht van Amsterdam naar Muiden gereden om de fiets van mijn ex te stelen. Toen zij de volgende ochtend huilend opbelde dat haar fiets weg was, deed ik van: ‘Och joh, wat erg!’ Vervolgens heb ik een nieuwe fiets voor haar gekocht. En die heb ik ook weer gestolen, haha. Het is een manier om controle te houden, een drang die sterker is dan ikzelf. Ik heb het niet goed in de hand.”

Het hele interview met Maxim Hartman lees je in VIVA 42! Je kunt het blad hier online bestellen of lees het artikel hier op Blendle

Tekst: Fleur Baxmeier en Fleur Meijer
Beeld: Anke van der Meer
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.