Maxime Barlag, het gezicht van Mister & Mississippi

mister & mississippi

Haar band Mister & Mississippi scoort als een tierelier, maar privé maakt zangeres Maxime Barlag (24) een nachtmerrie door: haar moeder is ernstig ziek. In VIVA vertelt ze over haar, maar ook praat ze over haar carrière en het plotselinge succes van de band.

Troost
“Ik ben geen makkelijke prater, maar in mijn liedjes kan ik veel van mijn boosheid en verdriet kwijt. Een paar jaar geleden plaatste ik een zelfgeschreven nummer over mijn moeder op YouTube. Ze heeft borstkanker. Daar kreeg ik zo veel mooie, ontroerende reacties op. Een meisje uit Brazilië had pas haar vader verloren, ze schreef dat ze heel vaak naar mijn liedje luisterde omdat het haar zo veel troost bood. Toen wist ik: dit is wat ik moet gaan doen. Niet lang daarna schreef ik me in voor de Herman Brood Academie, waar ik de rest van de band ontmoette. Als ik samenspeel met de jongens, gebeurt er iets magisch. Het klikt, we vullen elkaar perfect aan.”

Gepest
Steun vindt ze bij haar bandleden, maar ook bij haar vriendin, met wie Maxime nu twee jaar samen is. “Ik wil niet de nadruk leggen op mijn biseksualiteit, ik val gewoon op mensen. De eerste persoon op wie ik verliefd werd, was een meisje op de basisschool. Ze zat bij mij in de klas en ik droomde over haar. In al mijn naïviteit heb ik het verteld, midden in de klas. Er werd heel raar op gereageerd en ik werd ermee gepest. Toen ben ik heel diep in de kast gekropen en heb ik een tijd een vriendje gehad. Pas op de middelbare school kwamen de gevoelens terug. Maar ik schaamde me ervoor, ik wilde ze niet voelen.”

Wodka
Met Mister & Mississippi speelde Maxime dit jaar op Lowlands, wat altijd haar grootste droom was. “Mijn moeder en vriendin stonden samen naast het podium. Eigenlijk was mijn moeder toen al te zwak, maar ze straalde helemaal. Na afloop vroeg ik om een slokje water uit haar flesje. Zat er gewoon wodka in! Dat is mijn moeder. Een ding moet ik haar nageven: deze vrouw heeft geleefd.”

Meer lezen? Het volledige interview met Maxime vind je in VIVA 48, die vanaf woensdag 20 november in de winkels ligt.