Mensen kijken: Gekleurde kapsels

Elke week spot VIVA inspirerende vrouwen op straat in de rubriek Mensen Kijken. Dit keer: gekleurde kapsels! Deze DIY-proof trend verplaatst zich razendsnel van de catwalk naar jouw badkamer.

Tekst en fotografie Daphne Ponsteen

Roosje Slooter (31), zangdocent.

Lang getwijfeld over paars haar?

“Nee maar ik mocht het heel lang niet verven. Ik zing namelijk in een Spice Girls-tribute band en ik ben Baby Spice. Ik moest dus wel blond blijven. Nu hebben we even geen optredens, dus kon ik eindelijk m’n haar verven.”

Nog geen spijt gehad?

“Nee, ik ben er echt heel blij mee! Ik ben trots op mezelf dat ik dit durf. Ik geef zangles aan kinderen en krijg de hele dag knuffels van ze. ‘Juf je bent zo mooi!’ hoor ik steeds. Deze haarkleur is voor mezelf een overwinning geweest.”

Nu heb je zeker de smaak te pakken?

“Haha, wie weet! Roze lijkt me namelijk ook wel wat. Enige nadeel is dat ik sommige kleren niet meer kan dragen. Ik droeg altijd veel blauwe en rode kleding, maar dat kan nu niet meer. Ik heb een compleet nieuwe garderobe moeten aanschaffen. Echt een straf natuurlijk…”

Kim van Herk (29) mede-eigenaar van Draagbaar.

Als kapper verander je vast vaak van kapsel.

“Ik wissel ongeveer vijf keer per jaar van haarkleur, ik hou van afwisseling. Soms herkennen mensen me niet meteen als ik weer een andere kleur heb. Rood haar was trouwens geen succes. Maar ja, je bent jong en je wilt wat.”

Wat wordt de volgende kleur?

“Ik wil het weer iets blonder nu het zomer wordt. Ik ben ook heel lang mintgroen geweest, daar kreeg ik meer reacties op dan op mijn roze haarkleur. Rozetinten worden wel geaccepteerd, maar zodra je je haar groen verft, hebben vreemden daar meteen een mening over.”

Noem eens zo’n opmerking?

“Iemand noemde me smurf, maar die zijn blauw! Gelukkig krijg ik ook veel positieve reacties, want gekleurd haar is ontzettend leuk. Ik vind dat iedereen het een keer in z’n leven moet proberen.”

Romy Bresseleers (25), video editor voor Anna Nooshin.

Door jou wil ik ook roze haar.

“Ik ben met haar opgegroeid. Mijn moeder is kapster en als jong meisje heb ik alles uitgeprobeerd, zelfs nepdreads. M’n haar bleken mocht ik pas toen ik uit huis was, dat vindt ze verschrikkelijk.”

Heeft het al veel andere kleuren gehad?

“Paars, grijs, blauw… Maar roze is mijn favoriet, dat past het best bij mijn huidskleur. Ik krijg vaak leuke reacties, bijvoorbeeld van kinderen die hysterisch beginnen te wijzen en aan hun moeder vragen of ze alsjeblíéft ook roze haar mogen.”

Zit er ook een nadeel aan gekleurd haar?

“Het combineren van outfits is lastiger. Je moet echt even omschakelen; je outfit verandert al gauw in een grote regenboog. Maar tegenwoordig ben ik helemaal gewend aan mijn roze haar, ik zie het als m’n eigen haarkleur omdat het echt bij me past.”

Meer zien? VIVA 12 ligt t/m 28 maart in de winkel of kan je hier onder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «