Mentor & me – Caroline: ‘Ze doet niks wat een ander ook voor haar kan doen, die les hou ik in gedachten’

Elke businessvrouw heeft een sparringpartner nodig, iemand die haar adviseert en goeie raad geeft. Kortom: een mentor. In VIVA elke week de mentor achter de ondernemer.

Caroline Glasbergen (34) is oprichter van FITSHE, sportvoeding voor vrouwen met een actieve levensstijl. Coach Belema Obuoforibo helpt haar bij het creëren van een sterke brand story. Haar tip: denk goed na over waarom en aan wie je verkoopt.

Tekst: Eve Tomaszewski | Foto’s: Anke van der Meer

Waarom heb je hulp ingeroepen van je mentor?

“Ik wil met FITSHE zo veel mogelijk vrouwen helpen. Goede voeding na het sporten is heel belangrijk voor je herstel, maar de meeste eiwitshakes zitten vol artificiële smaken, slechte kwaliteit eiwit en zoetstoffen als aspartaam of stevia. De shakes van FITSHE zijn honderd procent natuurlijk, net als onze proteïnebars. Het is in deze fase van mijn bedrijf belangrijk om mijn verhaal scherp te hebben, zodat het team in alles wat we naar buiten toe communiceren, een eenduidige boodschap uitzendt. Dan bereiken we vrouwen beter en kunnen we groeien.”

Hoe ben je bij Belema terecht gekomen?

“Mijn businesscoach Sam heeft haar aangeraden. Ik hang elke week met hem aan de lijn om te brainstormen over de volgende stappen in mijn business. Hij kent me goed en weet precies waar ik behoefte aan heb in mijn bedrijf. Het klikte ook meteen met Belema. Ze is fiscaal jurist bij het internationale belastingexpertisecentrum IBFD. Ze kan onbeschrijflijk scherpe teksten schrijven, maar heeft hier nooit een opleiding voor gedaan. Het is wel iets waarin ze zich verder wil ontwikkelen, dat maakt deze samenwerking voor ons beiden leuk en leerzaam.”

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

“We hebben nu één keer afgesproken en toen hebben we heel veel gepraat. Ze vroeg naar mijn drijfveren als ondernemer, maar ook hoe vaak mijn klanten per week sporten en hoe een vrouw zich moet voelen als ze FITSHE koopt. Op basis van ons gesprek heeft ze een eerste opzet geschreven voor de brand story, en deze zijn we nu aan het finetunen. Belema is een wonder met woorden en weet mijn visie heel goed te vertalen naar tekst, en ik ken mijn merk en weet als geen ander waar het voor staat. Daarom is het belangrijk om met elkaar te blijven sparren, totdat we een ijzersterke verwoording van mijn verhaal hebben waar we beiden achter staan. Binnenkort spreken we weer met elkaar af om de brand story af te maken.”

Wat is jouw tip als het aankomt op 
een mentor?

“Neem een coach die door ervaring over de expertise beschikt waar jij behoefte aan hebt, en zorg ervoor dat je je bij diegene helemaal op je gemak voelt. Anders werkt het niet.”

Wat is de waardevolste les die je van Belema hebt geleerd?

“Belema is ontzettend druk. Ze heeft een topfunctie en richtte binnen het bedrijf waarvoor ze werkt, Centre for Studies in African Taxation, een goed doel op dat bijdraagt aan kennisdeling over fiscaal recht in Afrikaanse landen. Daarnaast spreekt ze op universiteiten en vindt ze ook nog eens de tijd om mij te helpen. Ik snap niet waar ze de tijd vandaan haalt. Laatst vroeg ik haar hoe ze dat volhoudt. Ze vertelde dat ze geen taken doet die een ander voor haar kan doen, en die waardevolle 
les hou ik zeker in gedachten. Mijn goal is om met FITSHE de wereld te veroveren en vrouwen over de hele wereld te bereiken met een merk 
dat uit meer producten dan alleen eiwitshakes en proteïnerepen bestaat. 
En daarnaast wil ik net als Belema genoeg tijd overhouden om vrouwelijk ondernemers te coachen.”

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 27. De editie ligt van donderdag 6 juli t/m dinsdag 11 juli in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «