Van #MeToo tot #Coming-Outdag, VIVA 41 keert de oktober-maand binnenste buiten

viva 41

Stoptober, locktober. Voelt het voor jou ook alsof je geen kant op kunt deze maand? Haal de wereld naar binnen met de nieuwe VIVA 41, die vanaf vandaag in de winkels ligt. 

De stand van roken anno 2020

Met de ingang van oktober weten rokers hoe laat het is: het is stoptober. Ja, we roken steeds minder, maar steken nog te vaak een sigaret op ‘gewoon, voor de gezelligheid’. Zorgelijk, vinden deskundigen.

De campagne ‘Alle horeca rookvrij’ zorgde in 2014 voor verandering: sinds 10 oktober van dat jaar is roken in de horeca verboden. Kort daarvoor kwam er al een verbod op tabaks- reclame en werd de sigaret verbannen van tv. De accijnzen stegen – en daarmee de prijs per pakje van omgerekend 2 euro in 1999 naar 8 euro in 2020. Zo schoof de sigaret steeds verder in het verdomhoekje. Hoe staan we er nu voor? VIVA’s Kimberly duikt in VIVA 40 in de wereld van de peuk.

Drie jaar na #MeToo

Het is deze week drie jaar geleden dat de #MeToo-bom ontplofte. Nu het stof weer wat is neergedwarreld, maakt journalist Sarah Sluimer de balans op. Staan we nog steeds aan het begin of zijn we al een stapje opgeschoten?

Ik hou van een vrouw

Oktober, het is een drukke maand. Op 11 oktober is het Coming-out dag. We spreken zes vrouwen over uit de kast komen. De een wist het al op de basisschool, de ander had wat langer nodig voor haar coming out.

Klik, set, match

Als je een beetje opschiet, kun je nog met je nieuwe liefde naast de kerstboom zitten. Suus Ruis, zelf alweer een paar jaar single, duikt met een paar ervaringsdeskundigen in de wondere wereld van de dating apps.

Dit en meer vind je in VIVA 41 die vanaf vandaag in de winkels ligt. Je kunt de editie ook los bestellen via deze link.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«