Ben jij Miss Dominatrix of The Easy Pleaser? Test het in de nieuwste VIVA!

De een vind het heerlijk om anderen in het rond te commanderen en de ander houdt liever z’n mond voor de lieve vrede. Maar dominantie wil niet altijd zeggen dat je vervelend bent. In bepaalde mate kan het ook een hele goede eigenschap zijn. Een beetje tegengas is oké. In de VIVA van deze week kun je een test doen zodat je weet waar jouw dominante kanten zitten.

Maar hoe zit ’t eigenlijk met onze redactie?

Sven (23), lifestyle/beeldredacteur

“Op de werkvloer kan ik mijn mannetje wel staan, maar diep van binnen ben ik zo mak als een lammetje. Professioneel wil ik dan ook wel dominant zijn. Maar als ik met vrienden ben, of binnen relaties, ben ik makkelijker en flexibeler”.

Katy (27), content creator

“Echt dominant ben ik niet, ik volg ook vaak genoeg. Ik heb een grote vriendinnengroep, dominantie werkt dan niet echt handig. Op zich heb ik wel graag dat dingen gaan zoals ik wil (bijvoorbeeld in het huishouden) dus dan doe ik dat vaak gewoon zelf”.

Eline (25), content creator

“Ik heb de test zelf gedaan en blijkbaar ben ik best dominant. Ik vind zelf dat ik assertief genoeg ben om mijn mening te uiten, maar doe dat niet altijd. Het ligt er ook wel aan wie er tegenover me staat”.

Daphne (25), fotograaf

“Ik werk als fotograaf en dan móét je denk ik wel dominant zijn. Visagisten, stylisten, modellen; Vaak moet je ze aansturen en dat gaat toch minder goed als je je mond niet open durft te trekken.”

Fiona (23), content creator

“Ik denk niet dat ik heel dominant ben, soms wel een control freak. Maar ik laat me niet op mijn kop zitten. Ik vind net als collega Katy, dat ik dingen soms zelf beter kan en ze daarom dan ook gewoon liever zelf doe.” 

De nieuwe VIVA ligt vanaf 18 januari in de winkel. Je kunt ‘m hieronder ook online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «