Morning glory: Een wip in de morgen is een dag zonder zorgen. En wel hierom

Een wip in de morgen is een dag zonder zorgen! Serieus, een vroege ochtendsessie is heel goed voor je. En wel hierom.

1/ Beschermheilige
Uit onderzoek van de Universiteit van Llorin blijkt dat ochtendseks goed is voor je immuunsysteem. Een vroege wip beschermt tegen koorts en verkoudheid, bestrijdt bacteriën en virussen en draagt bij aan een betere nachtrust. Zelfs ’s avonds heb je er dus nog wat aan.

2/ Blij dat ik vrij
Een goed begin van de dag is het halve werk? Zeker. Tijdens seks komen de gelukshormonen noradrenaline en endorfine vrij. Heb je het halverwege de dag helemaal gehad? Denk dan nog even aan dat vrolijke ochtendmomentje.

3/ Wake me up before you go go
Loop je elke ochtend regelrecht naar het koffieapparaat voor je dagelijkse shot cafeïne? Van een flinke sekspartij word je pas écht wakker. Dan komt namelijk het hormoon oxytocine vrij, dat zorgt voor een enorme energieboost. Mooi meegenomen dat een potje seks ook nog eens vele malen gezonder is dan een potje koffie.

4/ En dóór!
Komt de man met wie je het bed deelt weleens sneller klaar dan je had gehoopt? Mannen kunnen ’s ochtends langer doorgaan omdat hun testosteron na het slapen weer is opgeladen. Uit onderzoek bleek dat hoe meer je slaapt, hoe meer testosteron er wordt aangemaakt. Dus… op tijd de koffer in!

5/ Work it, baby
Wat wil je liever: in de vroege uurtjes naar de sportschool óf wat langer 
in bed blijven liggen? Tijdens een sekspartij verbrand je al snel driehonderd calorieën per uur, dat staat gelijk aan ongeveer veertig minuten fitnessen. Een beter excuus om langer in bed te blijven liggen bestaat niet.

6/ No sweat?
Seks is goed voor je huid. Tijdens de seks maakt het vrouwelijke hormoon oestrogeen aan, wat ervoor zorgt 
dat je poriën worden gereinigd. Hoe meer je zweet, hoe meer de poriën worden gereinigd. Dus ga voor die frisse uitstraling!

Dit artikel komt uit VIVA 30. De editie ligt t/m dinsdag 31 juli  in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «

Tekst: Milou Deelen foto: stocksy

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.