Mr. Polska: ‘Ik feestte soms drie dagen achter elkaar’

mr. polska

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week zitten we op het terras met rapper Mr. Polska (25), trotse eigenaar van zijn nieuwe album ‘$NOLLER’.

Zal ik een fles wodka laten aanrukken?

“Ga je gang, dan neem ik een biertje. Doordat ik in mijn videoclips vaak een fles aan m’n mond zet, denkt iedereen dat ik altijd dronken ben. Ik treed nooit dronken op, wil niet als een dronken lul op het podium staan. In de studio drink ik soms om me wat vrijer te voelen. In aangeschoten toestand denk je eerder: dit is tof, dit neem ik op. Het geeft meer zelfvertrouwen.”

Ben je wel eens onzeker over je muziek?

“Altijd. Ik sta honderd procent achter wat ik doe, maar het is altijd spannend wat mensen ervan gaan vinden. Je wilt ook niet de studio ingaan met het idee dat iets een hit moet worden. Als ik gewoon lol maak, komen mijn nummers veel vrijer tot stand.”
Met dat vrije gevoel zit het wel snor in jouw muziek.
“Mijn muziek is feestmuziek. Zo’n vijf jaar geleden feestte ik soms drie dagen achter elkaar door. Dan stonden we met een man of zestig op een illegaal feestje op een verlaten plek langs de snelweg. Ik kan me herinneren dat we hier ergens in Rotterdam met z’n dertigen – de helft was inmiddels afgevallen – in het park lagen te slapen in de ochtendzon. Daarna gingen we verder zuipen. De stad was van ons. Die brutaliteit zit nog steeds in mijn muziek.”
Niet meer in je leven? “Als ik de stad inga, is dat meestal doordeweeks rond een uur of twee, als we klaar zijn in de studio. Dan gaan we ergens naartoe waar wodka klaar staat en waar we backstage kunnen. Na twee uurtjes wil ik weer weg. Als ik naar de mensen kijk die zich verliezen in de muziek, denk ik soms: jammer dat ik dat niet meer heb. Doordat ik zelf in de muziek zit, prikkelt het me minder dan voorheen. Ik gebruik ook geen drugs meer. Vroeger nam ik wel eens een pilletje, maar als ik mezelf dan de volgende dag op foto’s zag met een scheve bek, schaamde ik me.”

Nog meer feestbekentenissen van Mr. Polska lees je in VIVA22! Bestel ‘m hier.

Beeld: Anke van der Meer
Tekst: Jasmine Groenendijk