Nadia Poeschmann haalt alles uit het leven

Lang dacht Nadia Poeschmann (31) dat ballerina worden haar roeping was, tot ze op een dag besloot dat haar leven er anders uit moest zien. Inmiddels heeft ze een modellecarrière achter de rug en is ze te zien als verslaggeefster in ‘Pownews’.

Ongure types
In het brutale programma komt Nadia soms in gevaarlijke situaties terecht. “Net als de meeste mensen vind ik een donkere straat vol ongure types niet de prettigste omgeving om te zijn, maar voor mijn werk kom ik juist op dat soort plekken. Laatst maakten we een item over Somaliërs die qat kauwen, niet de gezelligste jongens. Ik was met mijn cameraman en we zagen dat er vermoedelijk gedeald werd vanuit een auto. Dan weet ik dat het moment komt dat ik met mijn cameraman naar die auto toe moet lopen, de deur moet opentrekken en iemand die ik min of meer op heterdaad betrap, een vraag moet stellen. Op zo’n moment zijn we enorm kwetsbaar: ik heb een microfoon in mijn hand, mijn cameraman een camera op zijn schouder, we kunnen niks doen.”

Voordringen
Om onrechtvaardigheid kan de presentatrice zich druk maken. “Ik kan boos worden over kleine onrechtvaardige en onbeleefde dingen. Als iemand me in het verkeer afsnijdt of zijn middelvinger naar me opsteekt. Of als mensen bij de kassa voordringen. Dat onbeschofte, daar kan ik niet goed tegen. Laatst hielp ik de fotograaf bij een fotoshoot die ik produceerde met mijn productiebedrijf. Ik stond achter hem om de fietsers om hem heen te leiden. Dan zijn er mensen die je lachend aankijken en toch door het beeld fietsen. Ja, dan heb ik wel zin om iemand van zijn fiets te trekken.”

Lange dagen

Maar haar werk geeft Nadia ook veel voldoening. “Ik heb het bij ‘Pownews’ naar m’n zin. Elke dag mag ik televisie maken, en elke dag is weer anders. Ik vind het heerlijk om te werken, maar waak wel voor de balans. Soms maak ik dagen van tien, twaalf uur en zie op dit moment mijn collega’s vaker dan mijn vriend. Zoiets kan alleen als thuis alles goed is. Mijn vriend werkt ook veel en dat is fijn, daarin herkennen we elkaar. Thuis proberen we het vooral leuk te hebben, juist omdat we elkaar zo weinig zien.”

Wil je meer weten van Nadia? Het volledige interview met haar is te lezen in VIVA 24 die vanaf woensdag 5 juni in de winkels ligt.