Nicolette Kluijver is een controlfreak geworden

Nicolette Kluijver

Na 150 afleveringen zet ze er een dikke vette punt achter: Nicolette Kluijver stapt op bij Spuiten en Slikken. Tijd voor een nieuwe klus: volgend jaar is ze onder meer te zien als de nieuwe presentatrice van Expeditie Robinson. In VIVA vertelt Nicolette over haar overstap naar de commerciële zender, haar dochter en – verrassend! – seks.

Frisse wind
“Op een gegeven moment is het op. Ik heb 150 afleveringen ‘Spuiten en slikken’ gemaakt, waarvan ik er 77 heb gepresenteerd, en ben inmiddels een expert op sex- en drugsgebied. Ik had zin in een frisse wind. ‘Try before you die’ – ook een fantastisch programma van BNN – is al een tijd geleden gestopt. En van ‘Tienermoeders’ zou ik nog honderd afleveringen kunnen maken, maar ik kan niet álles blijven doen. Daarbij ben ik heel blij met het pakket dat ik bij RTL krijg, waaronder ‘ADAM zkt. EVA’ en ‘Expeditie Robinson’, dat ik ga presenteren.”

Zes piemels in elk gat
Dankzij haar Spuiten en Slikken-klus is Nicolette inmiddels een sexpert te noemen. Eén ding is zeker: dochter Isabella zal later goede seksuele voorlichting krijgen. “Het is cliché, maar ik zal haar zeker vertellen dat je mag genieten. Bij sex mag je je schamen en fouten maken. Iedereen heeft wel een keer te hard aan een piemel getrokken. Het lijkt alleen nu alsof dat niet gebeurt. Kinderen hoeven maar even op internet te gaan en ze denken dat het normaal is dat vrouwen gigantische siliconentieten hebben, er zes piemels in elk gat thuishoren en je keihard kreunend tot een climax moet komen. Dat is onwerkelijk. Ik hoop dat ik haar dat kan meegeven.”

Mijn dochter is de coolste
Was Nicolette eerst nog een wilde spring in ’t veld, inmiddels leeft ze iets meer het huisje-boompje-beestje-leven. “Ik ben een lichtelijke controlfreak geworden. Ik heb alles onder controle. Ik heb zelfs een groot memobord gekocht (maakt grote handgebaren) waarop een hele weekplanning staat. ’s Avonds als ik Isabella naar bed heb gebracht, sta ik te wassen en te strijken. Met liefde, echt. Isabella is het allerleukste wat me overkomen is. Als ik voorheen moeders dat hoorde roepen, dacht ik: yeah right. Maar echt, ik heb allemaal coole dingen mogen doen, van parachutespringen en op tornado’s jagen in Texas tot duiken met de grootste witte haaien, maar niets is zo cool als mijn dochter. Inmiddels is ze ruim een jaar. Ze loopt sinds kort. Als ik thuiskom uit werk, doe ik altijd even gek met haar. Dan kruipen we als hondjes op handen en voeten door het huis. Genieten. Zo makkelijk is het leven blijkbaar. Moet ik continu kicks opzoeken, en is het een kind dat me uiteindelijk gelukkig maakt.”

Je leest het gehele interview met Nicolette in VIVA 15, die vanaf woensdag 11 december in de winkels ligt.