Niels Gomperts: “Naar de sauna gaan vind ik nu wat lastiger”

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Deze week zitten we aan de bar met acteur én metaalbewerker Niels Gomperts (24), die vanaf 13 september is te zien in seizoen 4 van ‘Penoza’.

Hoe bevalt het om bekend te zijn?

“Ik ben er niet zo mee bezig. Natuurlijk, ik zou niet in dit vak zitten als ik de aandacht niet ook een beetje leuk zou vinden, maar het valt wel mee allemaal. Naar de sauna gaan is alleen wat lastiger. Ik draai nu een productie waarbij ik onder de tattoos zit. Als ik naar de sauna ga, laat ik die er expres op zitten. Dan zie ik ze denken: ‘Is dat… nee, toch niet’. Als ik een meisje echt leuk vind, heb ik ook het liefst dat ze niet weet dat ik ‘bekend’ ben. Dat we nog overal over kunnen praten.”

Vind je nu iemand leuk?

“Ja, het is heel pril allemaal. Ik heb haar ontmoet in Paradiso. Het begon een beetje stroef omdat ik met wat andere meisjes bezig was en me niet wilde binden, maar nu wil ik dat wel. Er is zoveel chemie tussen ons, het klopt gewoon. Ik kan mezelf zijn bij haar. Lekker naakt rondlopen, haha. Of ze de ware is, weet ik niet. Weet je dat ooit? Mijn vader heeft zes kinderen van drie vrouwen…”

Oh…?

“Twee kinderen met zijn eerste vrouw, eentje met zijn tweede en drie met mijn moeder. Allemaal zoons, één grote familie. Ik woon met mijn twee broers hier om de hoek, in een echte mancave met boksballen, judomatten, kettingzagen.”

Kettingzagen?

“Ja, ik vind het leuk om dingen te maken en met mijn handen te werken; solderen, metselen, beeldhouwen. Acteren is tof, maar het biedt geen garanties. En ik ga niet bij de telefoon zitten wachten tot ik word gebeld. Dus steek ik ook energie in mijn andere ambities. De oude ambachten.”

Het hele interview met Niels Gomperts lees je in VIVA 37! Je kunt het blad hier online bestellen.

Tekst: Elle Smolders
Beeld: Sjoerd Geuke

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.