Nienke de la Rive Box: ‘Ik hoef niet op te boksen tegen Sophie en Geraldine’

Nienke de la Rive Box (31) is een van de nieuwe talenten van BNN. En een van de lucky ones die voor ‘3 op reis’ de wereld over mogen. Haar motto: niks uit de weg gaan, maar aanpakken.

Interview: Merel Brons Foto’s: Astrid Zuidema

‘3 op reis’ presenteren: de coolste baan op tv. Hoe kreeg je dat voor elkaar?

“Ongelooflijk hè? Dat vind ik zelf ook nog steeds. Ik was op vakantie en kreeg een mailtje of ik wilde praten. De programmamakers kenden me van ‘Het Klokhuis’ en vroegen of ‘3 op reis’ iets voor me zou zijn. Dat hoefden ze geen twee keer te vragen. Dit programma past gewoon bij me. Ik heb ook een keer een quiz gepresenteerd – ‘Superbrein’ – en kwam er toen achter dat een studioprogramma als dat niks voor me was.”

En nu maak je de meest vette reizen en krijg je daar nog voor betaald ook.

“Ja. Soms vind ik het gênant om vrienden te vertellen waar ik nu weer naartoe ga. En ook tijdens de reizen zelf voelt het alsof ik droom. Zo was ik in Tanzania bij de Masai-stam. Mythische figuren, die ik alleen kende van de foto’s van mijn oom en tante die ooit in Kenia hadden gewoond. Ik vroeg de cameraman: ‘Geef me even een beuk, ik geloof niet dat ik hier sta’.”

Je staat bij BNN tussen de Sophie Hilbrands en de Geraldines. Heb je het gevoel tegen ze op te moeten boksen?

“Nee, eigenlijk niet. Sophie zie ik vooral als een grote inspiratiebron. Ik vind het heel cool wat zij doet. Ze vertelt verhalen en stelt zichzelf in dienst daarvan. Zo wil ik mijn werk ook doen. Geraldine is heel open op camera, daar kan ik ook van leren. Maar vergelijken? Dat heeft geen zin. Daar word ik niet beter van. Ik ben wie ik ben en daarmee moet ik het doen. Hoe cliché ook, maar ik moet uitgaan van mijn eigen kracht. Ook qua schoonheid hoef ik die strijd niet aan te gaan. Mijn tieten groeien niet meer, dit is wat het is.”

Nienke in het kort
Nienke groeide op in Nigtevecht, een klein boerendorp in Utrecht. Ze studeerde drama aan de Toneelschool in Arnhem en 
was als actrice betrokken bij Toneelgroep Oostpool en Het Zuidelijk Toneel. In 2012 begon ze met presenteren. Zo zagen we haar bij ‘Het Klokhuis’ en – nu nog – ‘De Buitendienst’. Inmiddels is ze een van de vaste presentatoren van het BNN-programma ‘3 op reis’ en – eerdaags – van het NTR-programma ‘Skillz’. Nienke woont in Amsterdam en is single.

Het hele interview met Loes lees je in VIVA 17. Het nummer ligt van woensdag 26 april  t/m dinsdag 2 mei in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «