Met de nieuwe VIVA #25 haal je het zonnetje in huis

nieuwe viva 25

Meeluister-apps die ons voorzien van gepersonaliseerde advertenties, datalekken die bijna dagelijks lijken voor te komen… hoe veilig zijn je online gegevens eigenlijk? In de nieuwe VIVA #25 duiken we in de wereld van digitale privacy en tippen we een aantal simpele maatregelen voor wat extra online veiligheid. 

Daarnaast praten we met actrice Eva Laurenssen (31). Zij speelt momenteel de eeuwige single in ’s lands nieuwste ‘soap’ (al mogen we het eigenlijk niet zo noemenDertigers. In het echte leven is Eva al vijf jaar hartstikke gelukkig met acteur Teun Luijkx. Van haar yin-yang-relatie en plannen om in het buitenland te wonen tot hossen op André Hazes, alles komt voorbij.

eva laurenssen
Eva Laurenssen door Tom ten Seldam

Ook kickbokser Remy Bonjasky schittert in onze 25ste editie van dit jaar. Hij vond zijn leven als topsporter ‘geweldig leuk’, maar we mogen niet denken dat het hem allemaal kwam aanwaaien. Een les die hij ook zijn kinderen wil meegeven.

Werk & carrière

Wat als je op het moment ontzettend baalt van je werk, maar je niet je baan wil opgeven in deze onzekere tijden? Psycholoog en ondernemerscoach Kelly Weekers weet raad en beantwoordt naast deze vraag nog meer werkvragen. Met imagecoach en projectleider Marlies Offerman praten we over money, money, money. Sinds de crisis spaart ze 1400 euro per maand. Hoe dan?

En nope, dat zijn nog niet eens alle inspirerende vrouwen uit dit nummer. Postdoctoral researcher Dieke van Dinther (31) deed onderzoek naar de ontwikkeling van een vaccinatietherapie tegen melanoom. Nu doet ze onderzoek naar immuunsystemen. Zij vertelt ons over haar werkweek, haar belangrijkste leermoment en haar grote dromen.

Binge & leer

Maar weet je waar je – blijkbaar – ook inspirerende vrouwen kunt vinden? Op Netflix! Dit artikel hebben we heel toepasselijk getiteld als ‘Binge & leer’. Want hoe hebben we het ooit gerend zonder Netflix? Zeker in deze tijden is series kijken een prima tijdverdrijf. Maar als we goed opletten, kunnen we ook nog wat leren van al die vrouwelijke Netflix-karakters. Hallo Tokio uit Casa de Papel en hallo Devi uit Never Have I ever!

Dit en veel meer (denk aan columns van Géza Weisz en Liesbeth Rasker) lees je in de nieuwste VIVA #25. Voor slechts 3,35 euro kun je ‘m hier los bestellen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.