Oversized kleding, wat past bij jou?

Oversized items, we kunnen niet meer zonder. Maar hoe draag je ze zonder er meteen vijf kilo zwaarder uit te zien? VIVA helpt je een eindje op weg.

Ze zijn tof en super comfi, maar sommige oversized kledingstukken geven je het gevoel dat je er als een plofkip uitziet. Heb je het idee dat XL-items niet voor jouw figuur weggelegd zijn? Fout! Met deze tips weet je binnen no time wat bij jouw lichaam past!

Oversized1

 

Appel: weinig taille, buikje, grotere borsten en brede schouders.
Kies voor een sportief jasje met A-lijn, waardoor je buikje verdoezeld wordt. Een oversized trui met een funky print kun je ook goed hebben! Draag hieronder een skinny en sneakers.
(Bomberjack met A-lijn, Stories.com € 149)
 

Oversized2

 

Zandloper: slanke taille, vaak wat grotere borsten, de heupen zijn ongeveer even breed als de schouders, volle billen.
Combineer oversized items met strakke kledingstukken. Draag bijvoorbeeld een kokerrok en een getailleerd shirt met een wijdvallend vest erover. Daardoor valt je slanke taille niet helemaal weg.
(Vest, C-and-A.com € 29,90)

Oversized3

 

Rechthoek: slank en atletisch, platte buik, smalle schouders en weinig heup, geen duidelijke taille.
Ga in plaats van een XL-shirt of -trui voor een wijde broek met plooi. Een getailleerd jasje en een stoere hoge hak eronder maken het helemaal af.
(Broek, Weekday.com € 55)
 

Oversized4

 

Peer: smalle schouders en slanke taille, kleine borsten in verhouding tot de hoge en brede heupen.
Ons advies: ga voor hoog. Een lange, wijdvallende rok kun je goed hebben. Draag daarop een hooggesloten shirt of getailleerd jack. High heels eronder en je steelt de show!
(Rok, Topshop.com € 98)

 

 

Meer items die bij jouw figuur passen vind je in de nieuwe VIVA! Bestel ‘m hier.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.