Het lekkerste recept voor bloemkool-couscoussalade

Het beste begin van het nieuwe jaar: lekkere, makkelijke, suikervrije én koolhydraatarme recepten.

Bron Simone’s Kitchen

Bereidingstijd voor vier personen: 10 minuten

Benodigdheden

• 1 bloemkool • 100 g doperwten (diepvries) • 12 radijsjes, in plakjes • 1 bakje granaatappelpitjes • 10 aardbeien, in stukjes gesneden • 1 eetlepel gemalen komijn • 4 takjes verse munt, fijngesneden • 4 takjes verse peterselie, fijngesneden • zout • peper • olijfolie

Zo maak je het

Verwijder de harde stronk van de bloemkool en maal de rest in de keukenmachine tot fijne korreltjes.
Kook de doperwten kort (zo’n vijf minuten) zodat ze ontdooid zijn, maar nog wel knapperig. Meng in een grote kom de gemalen bloemkool, dopertwen, kruiden en radijs, en maak de salade op smaak met zout, peper en olijfolie. Hussel de granaatappelpitjes en aardbeien er als laatste door.

Alle recepten lees je in VIVA 1-2018. De editie ligt van woensdag 3 t/m dinsdag 9 januari in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «