Recept van Dafne Schippers: Bananenpannenkoek met jam

Of je er ook echt harder van gaat lopen, weten we niet. Maar dit recept uit het kookboek van sprintkoningin Dafne Schippers is in ieder geval gezond, puur en vers. Oh ja: en supersnel klaar natuurlijk!

Benodigdheden voor 1 persoon: 1 banaan • 2 eieren • 1 el havermout • 
½ appel (in dunne plakjes) • 1 tl zonnebloemolie • blender • staafmixer

Voor de jam: 250 g rood fruit • 2 el chiazaad • 
4 el honing • ½ tl vanille-extract

Zo maak je het: Doe alle ingrediënten voor de jam met 2 eetlepels warm water in de blender en laat draaien totdat je vindt dat de jam fijn genoeg is. Zet koel weg om op te stijven. Pureer de banaan, eieren en havermout met de staafmixer tot een beslag. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet van het beslag 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Druk de appelplakjes direct in de pannenkoekjes. Bak beide zijden op matig vuur tot 
ze lichtbruin zijn. Serveer met de jam.

Dafne Schippers: “Deze pannenkoekjes zijn snel klaar en een perfecte brandstof voor het hardlopen. Ga je sporten? Eet ze dan zo’n twee uur van tevoren. Bananen 
leveren snel energie en zijn rijk aan kalium. Dit heeft een gunstig effect op de bloeddruk en zorgt ervoor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken.”

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Dafne Likes’ door Dafne Schippers (Uitgeverij Carrera Culinair €19,99). In VIVA 17 vind je meer van haar recepten. De editie ligt van 26 april t/m 2 mei in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»Bestel VIVA online | Klik hier «