RECEPT: spaghetti met citroenmelisse en peterselie

Joepie, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuw recepten te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA een van haar favorieten. Deze week: spaghetti met citroenmelisse en peterselie.

Voor 2 personen
olijfolie • 100 g spaghetti • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt • 1 tl chilivlokken • 1 courgette • sap van 1 citroen • 2 takjes citroenmelisse, alleen de blaadjes • 1 el fijngehakte peterselie • eventueel geraspte Parmezaanse kaas

Voeg een scheut olijfolie toe aan een grote kookpan met water. Breng het water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen een scheut olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg zodra de olie warm is de knoflook en chilivlokken toe en doe de deksel erop. Fruit het mengsel 2 tot 3 minuten, of tot de knoflook goudbruin is. 
Snij de courgette overlangs doormidden en de helften vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Voeg de courgette toe aan de knoflook, roer even door, dek de pan weer af en bak het geheel ongeveer 5 minuten, of 
tot de courgette zacht is en een bruin kleurtje begint te 
krijgen. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap door het courgettemengsel. Zet de pan weer op het vuur en laat een beetje van het citroensap inkoken. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de courgettes. Voeg ook 
de blaadjes van de citroenmelisse toe. Roer alles goed door elkaar. Zet de pan nog even terug op het vuur en 
verwarm het geheel nog even. Strooi voor het serveren de peterselie en eventueel wat geraspte Parmezaan over de spaghetti.

Nog ruimte voor een dessert? Ga voor munt-frambozentiramisu met rozenblaadjes. Het recept vind je in VIVA 10! Bestellen kan hier.

Bron: Koken met kruiden en bloemen, Pip McCormac

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.