Recept van de week: Appels onder 
een netje

Kerst betekent natuurlijk heerlijk eten. En wat is er nou lekkerder dan taart? En om het gezond te maken doen we er appels bij. Niets mis met die logica, dus gewoon lekker smullen met het recept van deze week: appels onder een netje.

400 g ontdooid bladerdeeg • 700 g appels 
• 15 g suiker

Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak een bal van het deeg en verdeel die in twee delen: een derde en twee derde deel. Rol elk deel uit tot een ronde lap en prik die in met een vork. Bevochtig de rand van de grote deeglap (tot ongeveer 1 cm) met een bakkwast. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes. Vermeng de appels met de suiker en stort de vulling op de grote deegschijf. Maak met een deegnetsnijder inkepingen in de tweede deeglap. Trek hem licht uit elkaar zodat de net-structuur tevoorschijn komt. Leg de deeglap over de appelvulling heen en druk de rand goed tegen de rand van de bodem aan. Bak de taart in 25-30 
minuten af in de oven.

Ben je nog niet klaar met bakken? In VIVA 51/52 vind je ook het recept voor Tarte tatin. Je kunt het blad online bestellen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.