Recept van de week: Chocolademuffins

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: Chocolademuffins!

Voor 12 muffins: 50 g boter • 250 g bloem • 1 afgestreken el cacaopoeder • 1 zakje bakpoeder • 75 g bruine basterdsuiker • snufje zout • 2 eieren, losgeklopt • 1½ dl melk • 1 appel, geschild en in blokjes gesneden • 25 g buffalo’s (eetbare larven) • muffinvormpjes (cups)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in de magnetron of steelpan. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven een beslagkom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe, meng en maak in het midden een kuiltje. Doe de eieren met de melk en de gesmolten boter in het kuiltje en roer dit met een spatel door de bloem. Blijf 2 minuten roeren en zorg voor een gladde massa. Voeg nu ook de appelblokjes en de buffalo’s toe en meng door het beslag met de spatel. Verdeel het beslag met een lepel over de muffinvormpjes, vul ze voor 2/3 deel. Bak ze in 20 minuten gaar

Meer inspiratie nodig voor het diner? In VIVA 40 vind je ook een recept voor FlowerPowerSalade. Je kunt het blad hier online bestellen!