Recept van de week: Courgette-aardappelbal

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: courgette-aardappelbal!

Voor 20 ballen: 6 courgettes • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • zout, peper • olijfolie • 4 grote aardappels • 300 g geraspte Parmezaanse kaas • 2 eieren • 1 bosje platte of bladpeterselie, fijngehakt • 40 g bloem • olie voor het frituren

Was de courgettes en snij ze in grote stukken. Fruit de stukken in een koekenpan met het knoflook, wat zout en peper en een scheut olijfolie. Schil de aardappels en kook ze in water goed gaar. Meng de stukken courgette en de aardappels: prak ze met een vork. Roer er 250 g van de Parmezaanse kaas, de eieren en de peterselie door. Rol er ballen van 4 cm doorsnede van. Meng de bloem met de rest van de Parmezaanse kaas en rol de ballen door dit mengsel. Zet de frituurpan aan (de olie moet een temperatuur van 120 °C hebben). Bak de courgetteballen – eventueel in porties – enkele seconden.

Meer inspiratie nodig voor het diner? In VIVA 39 vind je ook een recept voor gehaktbal met venkel en paprikapoeder. Je kunt het blad hier online bestellen!

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.