Recept: Kinder Bueno Cheesecake

Het is weer weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elk weekend deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week staat deze in het teken van cheesecake en chocolade. Slanker word je er niet van en gezonder ook niet, maar wel heel gelukkig. En dat mag toch ook weleens? Het recept van de week: Kinder Bueno Cheesecake.

200 gram chocolate chip cookies • 60 g ongezouten roomboter • 250 ml slagroom • 250 g mascarpone • 250 g volle kwark • 100 g witte basterdsuiker • 8 stuks Kinder Bueno (4 duoverpakkingen) + extra ter garnering • 50 g gesmolten chocolade

Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 20 centimeter met een vel bakpapier en vet de randen in. Verkruimel de chocolate chip cookies in een foodprocessor of door erop te slaan met een deegroller. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Klop de slagroom lobbig in een schone vetvrije kom. Doe de mascarpone, kwark en basterdsuiker in een andere kom en roer dit goed door tot een romig geheel. Voeg de slagroom toe en vouw dit voorzichtig door de andere ingrediënten tot een luchtig mengsel ontstaat. Breek de Kinder Bueno’s in stukken en smelt ze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en voeg dit toe aan de cheesecakevulling. Schep het er luchtig doorheen. Stort de cheesecakevulling in de springvorm en dek deze af met een vel aluminiumfolie. Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer vlak voor het serveren met in stukken gebroken Kinder Bueno’s en de gesmolten chocolade.

Meer inspiratie nodig voor het weekend? In VIVA 44 vind je ook een recept voor Churros met poedersuiker. Je kunt het blad hier online bestellen!

Bron: Sabine Koning, het Guilty Pleasures kookboek