Recept van de week: Knolselderijsoep met appel en walnoten

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: Knolselderijsoep met appel en walnoten!

Voor 4 personen: 1 knolselderij (ca. 600 g) • 2 appels • 1 el olijfolie • 1 ui, gesnipperd • 1 teen knoflook, fijngehakt • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt • 1 liter groentebouillon • 125 ml slagroom • handvol walnoten, grofgehakt • wat blaadjes platte peterselie, grofgehakt • walnootolie, om te besprenkelen • staafmixer

Schil de knolselderij en snij hem in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Verhit in een grote pan de olie en fruit ui en knoflook 3 minuten op matig vuur. Voeg rozemarijn, knolselderij en appels toe en bak 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat met de deksel op de pan 25-30 minuten sudderen tot de knolselderij en appel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen, bestrooi met walnoten en peterselie en druppel er wat walnootolie over.

Meer inspiratie nodig voor het diner? In VIVA 42 vind je ook een recept voor Flammkuchen met courgette en makreel. Je kunt het blad hier online bestellen!