Recept van de week: laksa met kip

Gek op Aziatisch eten? Lucky you! 
Topchef Julius Jaspers verzamelde in zijn nieuwe boek Oriental streetfood de heerlijkste gerechten. Bij deze een recept uit Singapore: laksa met kip.

Laksa met kip voor 6 personen

Dit heb je nodig: • 150 g platte rijstnoedels 
• 2 l kokend water • 30 ml zonnebloemolie 
• 100 g laksapasta (kant-en-klaar, van de toko) • 1 l kippenbouillon • 400 ml kokosmelk 
• 1 tl bruine basterdsuiker • 1 el vissaus + extra • 2 tomaten, in blokjes • 1 Spaanse peper, zaadjes verwijderd, gesneden • 500 g kipfilet, dungesneden • sap van 1 limoen • 3 eieren, hardgekookt, gehalveerd • ½ komkommer, in bâtonnets (staafjes) • 150 g taugé, 30 seconden geblancheerd en koud gespoeld 
• 2 bosuitjes, in dunne ringen • koriander en munt, gehakt

Zo maak je het

Overgiet de rijstnoedels met het kokende water en laat staan. Verhit de olie in een pan en bak hierin zachtjes de laksapasta aan. Blus af met de kippenbouillon en breng tegen de kook aan; roer totdat er geen klontjes meer in zitten. Voeg kokosmelk, suiker, vissaus, tomaat en Spaanse peper toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de kipfilet toe
en laat nog zo’n 4 minuten garen, tot het vlees door en door warm is. Breng op smaak met limoensap en eventueel nog wat vissaus. Giet de noedels af en verdeel ze over 6 soepborden. Giet de soep erover en serveer met ei, komkommer, taugé, bosui en groene kruiden.

Alle recepten lees je in VIVA 3-2018. De editie ligt van 17 t/m 23 januari in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «