Recept van de week: Lasagne met portobello en spinazie

Wat is er nou lekkerder dan pasta? Dit weekend dromen we ook weer van Italië met het recept van deze week: Lasagne met portobello en spinazie.

6 portobello’s • 1 ui • 2 teentjes knoflook 
• 200 g verse spinazie • 250 g verse lasagnebladen • 125 g mozzarella • 2 g gedroogde tijm • 200 g crème fraîche • 2 tomaten 
• 10 g verse bascilicum • zout en zwarte 
peper • (balsamico)azijn

Verwarm de oven voor op 200°C. Hak 
de portobello-champignons en spinazie grof en de ui en knoflook fijn. Vet een ovenschaal in met 1 theelepel olie.
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de ui. Voeg de portobello’s, knoflook en tijm toe en tot slot de spinazie. Laat meebakken tot 
het geslonken is en roer dan de crème fraîche erdoor.
Leg om en om een laag lasagnebladen en een laag groenten in de ovenschaal, tot je 1 eetlepel groenten over hebt. Smeer die uit over de bovenste laag lasagnebladen. Laat de mozzarella uitlekken, snij in stukjes en leg als topping op de lasagne. Dek af met aluminiumfolie en zet in de oven. Verwijder na 10 minuten de folie en laat de lasagne nog 15 minuten bakken, totdat de mozzarella goudbruin is.
Maak intussen de salade. Snij de tomaten in stukjes en de basilicumblaadjes in reepjes. Schep 2 theelepels (balsamico)azijn en 2 eetlepels olijfolie door de tomaten en voeg de basilicum toe. Kruid naar smaak met zwarte peper.

Meer heerlijke pasta? In VIVA 51/52 vind je onder andere nog het recept voor Speltspaghetti met paprika-gehaktballetjes. Je kunt het blad online bestellen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.