Recept van de week: Meatball marinara

Al is zo’n straatsnack in het buitenland nog zo lekker: eenmaal thuis verval je vaak toch weer in je oude tostigedrag. Dit weekend pakken we dat anders aan met het recept van de week: Meatball marinara

Voor 4 sandwiches: 4 semi-gedroogde tomaten 
• 1 ui • 1 teen knoflook • olijfolie • 1 el suiker • 1 el • tomatenpuree • 500 g tomaten uit blik • zout 
• zwarte peper uit de molen • 400 g grove, rauwe braadworst (salciccia of merguez) • 4 ciabattabroodjes • 80 g provolone-kaas • rucola

Snij de semi-gedroogde tomaten, ui en knoflook fijn en bak ze kort in 3 el olijfolie. Roer er de 
suiker en tomatenpuree door en bak 1 minuut. Pureer de bliktomaten grof met de staafmixer en giet dit in de pan. Laat op middelmatig vuur, zonder deksel, 8 tot 10 minuten inkoken tot een lobbig mengsel en breng op smaak met zout en peper. Knijp het vlees in kleine, hapklare stukjes uit de worst. Maak je handen nat en draai ronde balletjes. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes 5 minuten op een gemiddelde temperatuur. Doe de balletjes in de tomaten-saus en breng alles aan de kook. Snij de ciabattabroodjes doormidden, druppel olijfolie op beide helften en schep de balletjes met saus op de onderste helft van de broodjes. Rasp de provolone en strooi dit over de balletjes. Leg de broodjes
op een met bakpapier beklede bakplaat en leg 
de kapjes met het snijvlak naar boven ernaast. Gratineer ze een paar minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Strooi er rucola 
over, zet de kapjes erop en serveer.

Wil je nog een ander straatmaal proberen? In VIVA 49 vind je ook het recept voor Chiliburger. Je kunt het blad hier online bestellen.