Recept van de week: Raw brownie

Dat teamwork voor de mooiste resultaten zorgt, bewijzen topmodel Kim Feensta en foodblogger Bénine Bijleveld. Hun boek ‘Food talk’ komt vers uit Bénine’s kitchen.

Dit heb je nodig voor 8 personen: 150 g walnoten • 50 g amandelen • 250 g medjool dadels, ontpit • 4 el cacaopoeder • 1 el pindakaas • 3 el honing • 2 el kokosolie, gesmolten • 1 biologische citroen, schoongeboend • 2 el kokosrasp • 2 el pinda’s

Doe de walnoten en amandelen in de keukenmachine en maal de noten fijn. Snij de dadels in kleine stukjes en voeg ze toe. Maal in de keukenmachine, zodat het één geheel wordt met de fijngemalen nootjes. Haal het mengsel uit de keukenmachine en mix met een handmixer de cacaopoeder, pindakaas, honing en kokosolie erdoor. Rasp de schil van de citroen erboven en voeg 100 ml water en een snuf zout toe. Meng het geheel tot een gladde massa. Bekleed een schaal of bakvorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Druk goed aan met een lepel, zodat het gelijkmatig verdeeld is. Zet de schaal 45 minuten in 
de vriezer of laat het in 3 uur hard worden in de koelkast. Als het klaar is, kun je het makkelijk uit de vorm halen door aan het bakpapier te trekken. Snij de brownie in gelijke stukken en bestrooi ’m met kokosrasp en pinda’s. Bewaar de brownies in de koelkast en eet ze binnen vijf dagen op.

Kim: “Lief lichaam, Je bent mijn beste vriendin. Ik zorg misschien niet altijd goed voor je, ik zou je veel vaker moeten verwennen. Dus hier heb je een brownie, omdat je het verdient. Je mag er zijn!”

Geen saaie kost
Glutenvrij klinkt misschien saai, maar Kim en Bénine bewijzen het tegendeel. Met maaltijden als aubergine-lasagne en pittige Indonesische rendang én 
zoets als citroentiramisu en brownies. De dames hebben hun krachten gebundeld (Bénine de recepten, Kim de fotografie) waaruit het boek ‘Food talk’ is ontstaan, met 60 glutenvrije recepten.

Dit recept is afkomstig uit ‘Food talk’ door door Kim Feenstra en Bénine Bijleveld  (Kosmos Uitgevers €20). In VIVA 24 vind je ook meer van hun recepten. De editie ligt van 17 t/m 20 juni in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»Bestel VIVA online | Klik hier «